Bare en uke etter å ha endt på andreplass i Kuala Lumpur, hennes beste resultat denne sesongen, var Suzann Pettersen med i seierskampen igjen før siste runde av LPGA-turneringen Toto Japan Classic i Ibaraki.

Tutta startet avslutningsrunden to slag bak lederen Shanshan Feng. På en dag der Oslo-spilleren trengte birdies for å ta igjen luken til Feng, ble det heller et begivenhetsfattig scorekort: kun en birdie, en bogey og hele 16 par gjorde at hun falt til delt 9. plass. Med -9 sammenlagt endte hun fire slag bak kineseren Feng, som vant for andre uke på rad.

Dette var Tuttas åttende topp-10-plassering for sesongen. Hun ligger på 21. plass på LPGA Tours pengeliste når bare to turneringer gjenstår av sesongen. I fjor endte hun på 14. plass, hennes dårligste plassering siden 2006. 

Leaderboard

Tuttas solide sesongavslutning kommer parallelt med at hun har gjort store utskiftninger i bagen. Mens Nike-driveren og woodene foreløpig har blitt i bagen til Tutta, har hun ellers gjort store utskiftninger.

Hun har byttet til TW727Vn-jernkøllene til det japanske merket Honma og 0311-wedgene fra den amerikanske utstyrsprodustenten PXG.

Begge merkenes regnes for å være blant golfkøllenes svar på «Rolls Royce». De er ikke lette å få fatt på i Norge: Miklagard Golfklubb i Akershus er de eneste i Norge som selger køllene. De har allerede PXG i sitt sortiment, mens Honma-køllene er til salgs fra starten av 2017.

Prisen for Tuttas Honma-jern vil ligge på cirka 2750 kroner – per kølle. Dermed vil et jernsett på syv køller koste rett i underkant av 20 000 kroner. 

I tillegg til Honma og PXG-køller har Tutta begynt å bruke den hvite versjonen av TaylorMades Spider-putter

–Det er så mye forskjellig på markedet, og det er unikt å ha muligheten til å teste ut hva man vil, sier, sa Tutta om utstyrsbyttet forrige uke.

Hun er ikke lenger er forpliktet til å bruke Nike-utstyr utover klær og sko. 35-åringen mener det er helt naturlig for henne å bytte køller mens sesongen fortsatt pågår.

– For å være ærlig, hadde aldri trodd jeg kom til å bytte. Jeg har ikke hatt noe hastverk. Nike-køllene er virkelig bra, og det er det jeg har spilt med de siste åtte årene. Men når hadde jeg plutselig muligheten til å sondere terrenget. Det tar litt tid å omstille seg, men jeg vil heller bytte køller nå mens det er varmt, enn rett etter vinterferien når jeg fortsatt er rusten og jobber med svingen. Jeg synes timingen er bra.

Med tanke på hvordan hun har spilt de siste par ukene, er det vanskelig å si seg uenig i det.