Suzann Pettersen avsluttet turneringen på CordeValle i California med tre birdies, to bogeys og resten par. En under par var hennes beste runde hele uken, og løftet henne fra 32. til 20. plass, en over par sammenlagt.

På toppen av leaderboardet (-6) ble turneringen avgjort i omspill mellom Brittany Lang og svenske Anna Nordqvist – som jaktet sin første majorseier siden 2009, og Sveriges 13 majortriumf på kvinnesiden. Det var imidlertid Lang som gikk seirende ut av duellen: Hun gikk de tre obligatoriske omspillshullene på par, mens Nordvist gikk de samme hullene på +3.

Akkurat som da Dustin Johnson vant U.S. Open for noen uker siden, ble også søndagens avslutningsrunde preget av en kontroversiell regelavgjørelse fra USGA.

Anna Nordqvist sitt par på det andre omspillshullet ble gjort om til en dobbelbogey etter at TV-bildene viste at hun grunnet køllen i bunkeren. Det fikk hun ikke vite før tredjeslaget på det tredje omspillshullet ti minutter senere. Lang ble informert om straffeslaget før sitt innspill, og kunne dermed justere sin strategi og spille konservativt i visshet om at hun ledet med to slag.

Selv om det – i motsetning til Dustin Johnsons tilfelle på Oakmont – ikke var noe tvil om at USGA denne gangen gjorde rett i å tildele Nordqvist straffeslag, blir de igjen kritisert for at det gikk for lang tid før straffeslaget ble tildelt. (For å gjøre vondt verre ble Brittany Lang konsekvent omtalt som «Bethany» av USGAs representant under premieutdelingen).

Dette var 30 år gamle Langs første majorseier. Hun er bare den andre amerikaneren som vinner på LPGA-touren i 2016.

– Jeg har alltid drømt om å vinne denne turneringen. Jeg føler jeg har underprestert veldig i min karriere frem til nå, sa Lang etter at seieren var i boks.

Lederen før siste runde, verdensener Lydia Ko, hadde en tung dag på jobb søndag. Hun rundet av med en 75-runde, og falt til delt tredjeplass sammen med sør-koreanerne Amy Yang, Eun-Hee Ji og Sung Hyun Park.

Suzann Pettersen har ikke fått det til å stemme i U.S. Open de siste årene.

Selv om spillet som vanligvis kreves i U.S. Open bør passe Tutta bra på papiret, var dette faktisk første gang hun har klart cuten i turneringen siden 2012. 

Neste turnering på LPGA-turnering slår allerede i gang på torsdag. Marathon Classic i Ohio blir uten Suzann Pettersen på startstreken.

Resultater U.S. Women’s Open