Tutta åpnet lørdagens tredje runde av Women’s HSBC Singapore bare to slag bak teten og startet dermed helgen med håp om å kjempe om sin første seier på 20 måneder. 

Les også: Tutta brøt med trener Harmon – ansatte spanjol 

Tutta kom godt i gang med birdie på hull 2, men fikk den umiddelbart annulert av en bogey på neste hull. Etter syv strake par gjorde hun to bogeys på rad på 11 og 12, og havnet plutselig langt bak toppen av leaderboardet. Heldigvis svarte hun med å gjøre tre birdies fra hull 14 og inn, inkludert to birdies på hull 17 og 18, for å redde et lite seiershåp før søndagens avgjørende runde.

Tutta falt dermed bare fra 5. til 7. plass, og med -9 sammenlagt har hun en fortsatt overkommelig luke på fem slag opp til lederen Michelle Wie. Det er imidlertid ikke hvem som helst Tutta må passere for å komme seg til toppen av leaderboardet; foran seg har hun navn som Inbee Park, verdenstoer Ariya Jutanugarn og verdensener Lydia Ko.

Les også: Tutta valgte Callaway-driver 

Tutta har vunnet 15 ganger i sin LPGA-karriere, men det begynner å bli en stund siden sist. Sist gang hun vant en LPGA-turnering var i juni 2015. I fjor endte hun på 22. plass på tourens pengeliste, hennes svakeste plassering på ti år. 

Tidligere denne uken uttalte Tutta til TV2 at hun er rastløs i jakten på en ny seier.

– Det er klart jeg har mine mål, men det å gå rundt og spille dårlig golf, det skaper egentlig bare sykt dårlig stemning. Et par gode resultater kan være et plaster på såret, men kontinuiteten har alltid vært min sterkeste side. Når de dårligste resultatene blir for dårlige, uke etter uke, tærer det veldig på alt jeg gjør, sier Tutta og konkluderer:

– Jeg er nødt til å begynne å vinne igjen.

Leaderboard