Det begynner å bli en del måneder siden Suzann Pettersen har spilt fire gode runder på rad. Dessverre ble ikke ukens LPGA Tour-turnering i Thailand unntaket.

Tutta var nær toppen av leaderboardet etter en sterk 67-runde torsdag, hennes beste runde siden midten av november. Fredag klarte hun bare å følge opp med en runde på tre over par. Etter å ha gått bogeyfritt torsdag, ble det fem bogeys, samt to birdies på andrerunden.

Dermed stupte hun fra 4.- til 26. plass, og avstanden til toppen har plutselig økt fra ett til 12 slag.

Med tanke på at det er stødigheten selv, verdenstreer Stacy Lewis som troner på toppen av leaderboardet (-8 fredag), og navn som Amy Yang, Sandra Gal, Cristie Kerr, Catriona Matthew, Shanshan Feng, Lexi Thompson, Michelle Wie, Jessica Korda, Karrie Webb og Hyo Joo Kim mellom Tutta og toppen av leaderboardet, ser det ut til at hun allerede har spilt seg ut av seierskampen.

Tutta, som vant denne turneringen i 2007, har ikke stått på pallen i en golfturnering siden oktober 2013. 2014 var hennes første seiersløse sesong siden 2010.

Denne uken falt hun til 6. plass på den offisielle verdensrankingen, og vil være avhengig av en rekke gode resultater fremover for ikke å fale ytterligere.

Ettersom rankingen baserer seg på de siste to års resultater, forsvinner etterhvert plasseringene fra Oslo-golferens magiske 2013-sesong med i beregningen.

Leaderboard