Oslo-spilleren startet dagen på en delt 3. plass (-6), kun ett slag bak teten. 

Under «moving day» lørdag fulgte hun opp med sin andre 71-runde (-1) denne uken. Tutta fikk en tøff start med dobbelbogey på det andre hullet. Det ble heldigvis også hennes eneste blemme på scorekortet.

Hun gjorde dagens første birdie på hull 8, og rundet på en over par. På hull 14 fulgte hun opp med en ny birdie, for å komme seg tilbake på par. Med en ny birdie to hull senere var hun en under par. Det ble også sluttscoren. 

Nå deler hun 7. plassen sammen med Caroline Masson, Michelle Wie, Sung Hyun Park og Lee-Anne Pace (-7). 2014-vinneren, Lexi Thompson, er alene på toppen av leaderboardet med sine ti under par. Hun avsluttet dagen med eagle, og skal nå kjempe om karrierens andre majortriumf.

Thompson pustes i nakken av verdensener Lydia Ko, In Gee Chun og Ariya Jutanugarn.

Suzann Pettersen har vært nære på å vinne ANA Inspiration flere ganger. Siden 2007 står hun med hele tre andreplasser, en tredjeplass, en femteplass og en åttendeplass i turneringen. Åttendeplassen kom i fjor.

Tutta har vist både positive og negative tendenser i spillet sitt de siste ukene. Hun åpnet sesongen med to topp-10-plasseringer på sine tre første turneringer, men for to uker siden misset hun sin første cut siden august. Forrige helg slo hun imidlertid tilbake med en 12. plass i Kia Classic.

Så langt i år ligger hun på 25. plass på LPGA Tours pengeliste med 107 139 innspilte dollar, nesten 40 000 dollar mer enn samme tidspunkt i fjor. Hun har i løpet av sesongens tre første måneder falt fra 12.- til 13. plass på verdensrankingen.

Hennes forrige seier på LPGA-touren kom i juni i fjor. Hennes to majorer kom i 2007 (McDonald’s LPGA Championship) og 2013 (Evian Championship).

Leaderboard