(Golf Club St. Leon-Rot, Tyskland) Kort tid etter at Suzann Pettersen og Charley Hull vartet opp med et av tidenes comeback i Solheim Cup, var det ut på banen igjen for fourballmatch mot Brittany Lincicome og Alison Lee – som begge hadde tapt sine matcher tidligere i turneringen før de møtte Tutta og Hull.

(Klikk her for oppsummering av formiddagens foursomes og Tuttas drømmeavslutning)

Europa ledet 8-4 etter å ha vunnet tre av fire av formiddagens  foursomematcher. Det amerikanske laget var derned avhengig av en sterk avslutning på dagen for å forhindre at Europas forsprang ble uoverkommelig.

Så langt har de gjort jobben, før mørket la seg som et teppe over St. Leon-Rot.

Lexi Thompson og Cristie Kerr satte standarden i første match mot Azahara Munoz og Cristie Kerr. Kerr og Thompson stod for et birdieshow av de sjeldne under fredagens fourballs, og vartet opp med festgolf på ny lørdag: Med åtte birdies gjorde de kort prosess på spanjolene, 3&2. 

– Jentene våre spilte bra. Lexi og Cristie har vært arbeidshestene våre, skryter Juli Inkster etter runden.

Momentumskifte frem og tilbake

I den andre matchen startet det nok en gang tregt for Suzann Pettersen og Charley Hull mot Brittany Lincicome og Alison Lee. Lagene startet helt likt på de seks første hullene, før amerikanerne gikk i føringen med to birdies på rad.

Hull svarte med en viktig birdieputt, og momentumet så ut til å svinge Europas vei igjen. Tutta og Hull gjorde fem birdies på rad fra hull 9 til 12 og utlignet matchen.

Dessverre skulle det ble en kjip avslutning på kvelden: Hull misset sin korte birdieputt på hull 15 mens Lee rullet i sin. Dermed starter amerikanerne matchen med en ledelse på ett hul når matchen skal avsluttes 08.45 søndag morgen.

–Vi har spilt veldig bra. Vi har gjort veldig mange birdies. En kul match, sa Suzann Pettersen kort til Eurosport Norge i det hun gikk av green.

I den siste matchen leder Stacy Lewis og Gerina Piller med ett hull etter 16 mot Caroline Hedwall og Caroline Masson. Lewis og Piller fant virkelig tonen på formiddagen, da de gjorde vanvittige syv birdies på de første 14 hullene i foursome. 

Hvis matchene holder seg slik de er nå frem til hull 18 søndag morgen, vil USA ha redusert til 9-7. 

– Endelig litt rødfarge å se på leaderboardet. Nå må vi gjøre jobben og avslutte matchene i morgen. (…) På stillingen 8-4 i går kveld ga jeg laget beskjed om at de måtte spille tøffere, og de måtte ville det mer. Jeg er veldig fornøyd med ettermiddagen, konkluderer kaptein Inkster.

Sakte spill

Hastigheten på spillet – eller fraværet av det rettere sagt – var et av ettermiddagens store temaer på St. Leon-Rot. Spillerne måtte vente lenge på stort sett hver eneste tee. Den siste gruppen med Lewis/Piller og Hedwall/Masson hadde brukt hele fire timer da de var på hull 13!

Søndagens singelmatcher blir en kamp mot tiden. De resterende fourballgruppene starter opp igjen klokken 08.45. De tolv avsluttende singlematchene starter klokken 10.45.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi ligger an. Vi trenger bare seks poeng til, sier kaptein Karin Koch til Norsk Golf om tingenes tilstand.

Leaderboard