– Det ser ut som han kjeder seg! roper Viaplay-kommentatorene, Joakim Mikkelsen og Fredrik Caspar Kracht, i munnen på hverandre, etter Koepkas imponerende slag på hull 10.

28-år gamle Koepka hadde slått innspillet i bunkeren, men så ikke ut til å la seg affisere eller tynge av presset over å spille om sin tredje major-tittel. Bunkerslaget var bare centimetere fra å gå rett i koppen for nok en birdie.

Det ville i så fall vært den fjerde på rad.

Brooks Koepka forsvarte ledelsen fra lørdag, og vant sin tredje majorturnering. (Foto: Getty Images)

Iskald type

Snorrette, lange slag har nærmest blitt varemerket hans – i tillegg til et iskaldt hode. Tidligere i år vant han U.S. Open for andre gang på to år.

Det er bare seks år siden han endte på 21. plass i Norwegian challenge, på Byneset golfklubb. Da ble han slått av blant andre nordmennene Knut Børsheim og Anders Engell.

Om det var Koepka som spilte best, var det fortsatt en levende legende som sørget for mest støy. Samtidig som Koepka limte sitt bunkerslag inntil flagget på det tiende hullet, puttet Woods én centimeter for kort, midt i birdielinja på det ellevte.

LES OGSÅ: Tiger: – Jeg er definitivt sliten

Den rekordstore publikumsmengden sukket, Woods bannet inni seg, og ballen nektet å rullet den siste millimeteren, som for alvor ville tatt 42-åringen inn i seierskampen igjen. Dermed var avstanden opp til Koepka fortsatt tre slag, når den så ut til å kunne bli bare ett.

Tiger-brølet

Woods skulle få sin revansj på det tolvte, da han puttet for sin femte birdie for dagen. En putt av den typen som «bare i», om Woods fortsatt skulle være med i kampen om sin femtende major-triumf, i så fall den første på ti år.

– Det blir livat hvis denne går i, Joakim, sier kommentator Kracht.

Tiger Woods kom aldri nærmere enn ett slag bak lederen. (Foto: Getty Images)

Og livat ble det. Tiger var to slag bak Koepka, likt med Adam Scott, Thomas Pieters og Justin Thomas.

Samtidig, på det tolvte, satte Scott sin femte birdie på sju hull, mens Koepka misset sin enda kortere birdieputt. Da var Koepka og Scott likt med seks hull igjen å spille.

Shot of the day

Tiger så ut til å sakke akterut, etter en sur bogey på det fjortende. Så, på det påfølgende hullet banket Tiger ut en lang drive midt i fairway, bare hans fjerde fairwaytreff for dagen. Så slo han det som kanskje var shot of the day, en halvmeter fra flagget.

– Jeg må klype meg i armen. Det er nesten ikke til å tro dette her, det er vintage Tiger. Han slår tilbake med én gang. Hårene reiser seg på kroppen her, sier Kracht.

Dermed var Scott og Koepka likt på -14, med Woods slaget bak. Pieters og Thomas, og alle andre for så vidt, var ute av bildet.

Vinneren

Etter fem par på rad, syntes Koepka det var på tide å rulle i en ny birdie, på det femtende.

– Mine damer og herrer, dette kan fort være vinneren. Han slår dagens beste utslag på det sekstende hullet; det er midt i fairway! sier Mikkelsen og Kracht, om Koepka.

Brooks Koepka vant til slutt med tre slag, foran Tiger Woods og Adam Scott. (Foto: Getty Images)

Kommentatorene skulle vise seg å få helt rett.

– Vi har sagt det i hele dag. Hvis man skal vinne denne turneringen, så må man treffe fairway. Ferdig pruta! sier Kracht, med henvisning til Woods.

Koepka fulgte opp med ny birdie på hull 16. Dermed ledet amerikaneren med to slag med bare to hull igjen å spille. Tiger bommet på nok en fairway, og med det forsvant siste rest av seiershåp.

– Det er helt uforståelig for meg hvordan han slår ballen helt inntil flagget på innspill med firer- og femmerjernene, men ikke greier å treffe fairway fra tee, med de samme jernene, sier Mikkelsen.

Historie

Tiger spilte tidvis mesterlig, og avsluttet 64-runden med birdie. 66, 66 og 64 er Woods’ beste tre beste avslutningsrunder i en majorturnering noen sinne, ifølge kommentatorduoen.

Koepka banket ut et nytt utslag midt i fairway på det 18. hullet. Resten var en formalitet.

– Der tror jeg turneringen er over. Jeg lurer på hva denne mannen er lagd av, sier Mikkelsen.

Vinneren av den 100. utgaven av PGA Championship; Brooks Koepka, gratuleres av Adam Scott, som endte på 3. plass. (Foto: Getty Images)

Dermed står Brooks Koepka som tittelforsvarer i to av golfens fire største turneringer. Av 28-åringens fire triumfer på PGA-touren, har tre av dem kommet i major-turneringer. Samtidig er han bare den fjerde i historien som vinner U.S. Open og PGA Championship i samme år.

– Jeg vet ikke hva det er som gjør det, men det har noe med fokuset mitt å gjøre. Jeg må forsøke å få med meg dette inn i de andre turneringene også. Jeg hørte brølene fra de andre hullene da Tiger startet sin «run». Jeg liker det! sier Koepka i seiersintervjuet.

2. plass

Tiger Woods har vunnet fjorten major-turneringer i karrieren. Han nærmer seg nummer femten. (Foto: Getty Images)

Woods, som tok 2. plassen etter Scotts bogey på det 18. hullet, har vunnet U.S. Open og PGA Championship to ganger i én og samme sesong – foreløpig.

– Jeg sleit litt med spillet, men jeg kjempet. På oppvarmingen slo jeg både til venstre og til høyre, så jeg måtte bare bestemme meg for én side. Jeg fant litt mer ut av det på de siste ni hullene.

– Jeg forsøkte å gå så lavt som mulig, men jeg endte opp med to slag for mye til slutt, sier Woods.

Leaderboard PGA Championship