Med ni timers tidsforskjell til California blir det en sen natt i vente for dem som skal se Kristoffer Ventura kjempe om karrierens første – og tidenes andre norske – seier på PGA-touren.

Søndag klokken 23.00 tar Ventura fatt på avslutningsrunden av Safeway Open, hvor han ligger 15 under par sammenlagt og delt fjerdeplass, kun ett slag bak ledertrioen Brian Stuard (USA), James Hahn (USA) og Cameron Percy (Australia).

Ventura startet lørdagens tredjerunde på delt 12.-plass, men brukte ikke lang tid på å klatre alene til toppen av leaderboardet etter et fyrverkeri vi sjelden har sett maken til, de to første timene.

– Det er som om han spiller Playstation der ute! utbrøt en ekstatisk Henrik Bjørnstad fra Eurosports kommentatorboks idet Ventura var syv under par for dagen etter bare elleve (!) spilte hull.

 

25-åringen fikk en perfekt start på runden med en birdie fra tre meter på hull 1. På hull 2 bommet han en kortputt for birdie, en sjelden miss fra Ventura som har vært tredje best i feltet med putteren denne uken, men han kontret med å senke en fire meter lang birdieputt på hull 3.

Etter to par på rad begynte han så å tråkke hardere på gassen. På hull seks og åtte rullet han i birdieputter fra syv meter, før han pitchet i for en spektakulær eagle fra 24 meter i roughen på hull 9.

(Artikkelen fortsetter under)

 

På back-nine fortsatte han der han slapp med en birdie fra tre meter på hull 11. På det tidspunktet ledet Ventura turneringen med to slag, men derfra og inn skulle det gå litt tregere.

Dagens første bogey kom på hull 13 etter at han misset utslaget blant trærne på venstresiden. To hull senere ble det en ny bogey da han treputtet fra greenkanten fra ti meter. Deretter klarte han ikke å utnytte birdiemuligheten på det 16. par 5-hullet, men det rettet han heldigvis opp med birdie på hull 18 med en putt fra tre meter for å gå på 66 slag (-6) for andre dag på rad.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

23. februar i år tok Viktor Hovland tidenes første PGA Tour-seier i Puerto Rico Open, og nå har Ventura altså mulighet til å følge etter bare syv måneder senere.

Les også: Ventura ansatte lillebror Federico på bagen: – Har gått veldig bra siden han kom inn

Ventura startet 2019-sesongen nærmest på bar bakke uten kategori på Korn Ferry Tour, nivå to i USA, etter at han måtte operere blindtarmen rett før q-school den samme vinteren. Dermed måtte han måtte ta til takke med mandagskvalifiseringer og sponsorinvitasjoner for å komme med i turneringer – én av de tøffeste veiene man kan gå til PGA-touren.

Etter en tredjeplass på Korn Ferry Tour på starten av sommeren 2019 klarte han likevel å sikre fast spill på touren resten av sesongen, og med to seirer i løpet av sommeren fikk han PGA Tour-kortet for 2019/2020 – som første nordmann siden Henrik Bjørnstad i 2010.

Debuten på PGA-touren ble imidlertid en knyttneve i mellomgulvet for Ventura som misset cuten i åtte av sine første elleve turneringer og dermed så ut til å rykke tilbake til Korn Ferry Tour igjen. Så kom korona-pandemien og «reddet» sesongen.

På grunn av den amputerte sesongen besluttet PGA Tour at det ikke skulle være noen opp- eller nedrykk fra PGA Tour i år, og dermed kunne Ventura spille resten av året med senkede skuldre. Det gjorde han også, og i sommerens turneringer har han minnet mer om den spilleren som vant to turneringer på Korn Ferry Tour i fjor.

I sommer har Ventura en 21.-plass, en 19.-plass og en 37.-plass på PGA Tour og en 4.-plass, 8.-plass og 15.-plass på Korn Ferry Tour.

Ingenting hadde vært bedre enn om hans første topp-10-plassering på PGA-touren ble en førsteplass!

Søndagens avslutningsrunde sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.

NB! Safeway Open er den første turneringen i PGA Tours 2020/2021-sesong. Viktor Hovland starter sesongen i neste ukes major U.S. Open i New York.

Leaderboard