Ventura, som tok steget inn i de profesjonelles rekker i sommer etter et vellykket collegeopphold i Oklahoma State University, spilte førstesteget av Web.com-kvalifiseringen på Firewheel at Garland Bridges i Texas, der han lå et stykke utenfor kvalifiseringsgrensen etter halvspilt turnering.

I de to siste og avgjørende rundene fant ham imidlertid frem storspillet, og med en 63-runde (-8) på fredag klatret han helt opp til 17.-plass på leaderboardet, akkurat innenfor de 22 beste som avanserte.

Søndag var han avhengig av nok en runde under par for å komme videre, og det klarte han: Med en avslutningsrunde bestående av en eagle, fem birdies, en bogey og resten par, signerte han for en knallsterk 65-runde.

Dermed klatret han til delt 6.-plass, 15 under par totalt for turneringen og godt innenfor topp-22.

Brandon R. Thompson fra England vant kvalifiseringen på 19 under par. Bergenseren Vetle Marøy deltok også i kvalifiseringen. Han røk ut etter å ha endt på 56.-plass med en totalscore på én under par.

Kristoffer Ventura skal etter planen også spille førstesteget av europatour-kvalifiseringen i Portugal 9. til 12. oktober. Hvis han kvalifiserer seg videre derfra, spilles neste steg fra 2. til 5. november. Andresteget av Web. Com Tour-kvalifiseringen starter derimot allerede 6. november, så det gjenstår å se hva Ventura prioriterer hvis han også kommer seg videre i den europeiske kvalifiseringen.

Fra før av er Andreas Halvorsen sikret en plass i andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen.

Finalesteget av Web.com Tour Q-School spilles i Arizona fra 6. til 9. desember, der de 25 beste etter seks runder får full kategori på Web.com Tour i 2019, nivået under PGA-touren.

Resultater