Før siste runde på Thornblade Club hadde Kristoffer Ventura (24) los på lederen, og lå bare ett slag bak lederen, Michael Miller. Men da spillerne hadde fullført 56 hull, etter at uvær kortet ned turneringen til bare tre runder, var det australieren Rhein Gibsons (33), navn som stod øverst på resultatlista, tre slag foran nærmeste konkurrent.

69-runden gjorde at Ventura tok 3. plassen. Slaget bak Miller.

LES OGSÅ: Ventura leder på Web.com etter monsterrunde

Dyr bogey

3. plassen sikrer Ventura 36 400 dollar. Omregnet til norske kroner er det om lag 315 000, men beløpet kunne vært langt høyere.

Birdie på begge både hull 15 og 16 (begge par 5-hull) gjorde at Ventura hadde 3. plassen alene før hull 17. Par på hull 17 var etter boka, men Ventura var avhengig av par eller bedre også på det attende for å ta 3. plassen alene.

En bogey gjorde at Ventura måtte dele 3. plassen med to andre spillere. Dét kostet Ventura i realiteten 10 200 dollar, nesten 90 000 norske kroner. En dyrekjøpt trøst får være at 3. plassen gir automatisk spillerett i kommende Web.com-turnering, Lincoln Land Championship, i neste uke.

Før turneringen var 36 400 dollar nok til en 74.-plass på pengelista.

Viktig topplassering

Topplasseringen var spesielt viktig for Ventura, i og med at få turneringer har gjort det vanskelig for norskmeksikaneren å sanke tilstrekkelig med rankingpoeng. Det er summen av innspilte penger som utgjør grunnlaget for rankinglista som avgjør hvem som får full spillekategori på Web.com Touren.

Det er topp-75 på Web.com ved sesongslutt som sikrer full kategori på touren neste år. Gibsons vinnerpott denne uken, 126 000 dollar, ville alene tilsvart en 41.-plass på pengelisten i fjor.

LES OGSÅ: Gjorde to birdier, kysset kona, og la opp

Historisk

Uvær var årsaken til at turneringen ble kuttet ned fra fire til tre runder. Torsdagens runde ble utsatt flere ganger, og da Ventura avsluttet sin andre runde på fredag ettermiddag, skulle det gå over ett døgn før han neste gang befant seg ute på golfbanen.

Dette var første gang 24 år gamle Ventura greide cut-en på Web.com Touren.

Faktisk har Ventura spilt flere turneringer på PGA Touren denne sesongen, enn på Web.com Touren. Da Ventura endte på 36. plass i Valero Texas Open i april, var det det beste resultatet av en nordmann på PGA Touren siden Henrik Bjørnstad herjet på amerikanske greener på 2000-tallet.

Leaderboard