Ventura var tidlig på plass på TPC Summerlin i Las Vegas fredag morgen for å fullføre avslutningshullet på åpningsrunden. Der satte han tonen for dagen med å gjøre birdie på par 5-hullet, noe som gjorde at han kunne signere for en åpningsrunde på én over par. Det holdt til 91.-plass – ett slag bak cutgrensen.

På andrerunden fikk 23-åringen akkurat den starten han trengte med to tidlige birdies på hull 2 og 3. Derfra fulgte han opp med elleve par på rad, før han gjorde enda en birdie for å komme seg på riktig side av cutstreken.

Dessverre dumpet han utslaget på det 17. par 3-hullet i vannet og måtte ta til takke med bogey, og han var dermed avhengig av birdie på det siste hullet for å ha noe som helst håp om å klare cuten. I stedet toputtet han for par fra syv meter og endte til slutt på 86.-plass, to slag bak cutgrensen. 

Peter Uihlein, som i likhet med Ventura er tidligere student på Oklahoma State, leder turneringen på 13 under par.

Ventura står nå med to missede cuter på to forsøk på PGA-touren. Selv om han må reise fra Las Vegas uten lønn, kan han trøste seg med at han får et par dager ekstra forberedelser til neste ukes andresteg av Web.com Tour-kvalifiseringen på TPC Craig Ranch i McKinney i Texas fra 6. november.

Den samme uken får vi også gleden av å se en annen nordmann i aksjon på PGA-touren: Formsterke Viktor Hovland blir PGA Tour-debutant i Mayakoba Golf Classic i Mexico.

Leaderboard