Rory McIlroy: Ingen over. Ingen ved siden. Ingen i nærheten.

På Quail Hollow minnet nord-iren oss nok en gang på hvorfor han er verdens soleklart beste golfspiller. Søndag gjorde han det han kan best: Han forsvarte en ledelse på fire slag, og økte luken til en knusende syv slags seier. Hans seiersscore på 21 under par var hele fem slag bedre enn Anthony Kims gamle turneringsrekord.

– Jeg føler meg som verdens beste spiller. Jeg ønsker å spille hver eneste uke og vise det, sa McIlroy etter seieren.

Og spille, det skal han: Turneringen er midt i en etappe på fem turneringer for rad. Det startet med seieren i WGC Match Play og fortsatte med 8. plassen i The Players Championship forrige uke. Nå reiser han til England for å forsvare fjorårsseieren i BMW PGA Championship på Wentworth, før han reiser hjem til Nord-Irland hvor han er vert for Irish Open på Royal County Down uken etter.

Når McIlroy tråkker på gassen er det ingen som stopper ham. Lørdag tok han kontroll over turneringen med en runde på 11 under par, hans beste noensinne på PGA-touren.

På 72 hull gjorde han 27 birdies, snittet 293 meter fra tee, lengre enn noen annen, og traff i følge pgatour.com nest flest greener. (Se video under)

Søndagens lengste drive fra McIlroy var på over 330 meter. Hans utslag på det 16. hullet, et par-4 på 470 meter ga ham bare en gap wedge (!) inn til green på andreslaget.

– Måten jeg spilte på i går la grunnlaget for i dag. Jeg var i kontroll over turneringen, og jeg trengte bare en solid runde for å komme meg over seiersstreken. Jeg har lært hvordan jeg skal håndtere disse situasjonene, og jeg avslutter jobben slik jeg burde. Det er veldig tilfredsstillende, sier McIlroy som avsluttet med en runde på tre under par.

McIlroy har nå skaffet seg en luke på nesten fire poeng ned til Jordan Spieth på toppen av verdensrankingen.

Quail Hollow har hatt flere unge vinnere opp gjennom årene. Det var her både McIlroy og Rickie Fowler tok sine første PGA Tour-seiere. Også denne uken fikk unggutta vist seg frem. 22 år gamle Patrick Rodgers har ikke rettigheter på PGA-touren, men kom med takket være en sponsorinvitasjon. 

Han imponerte med delt andreplass sammen med Webb Simpson. Rodgers, som tidligere var ranket som verdens beste amatør, sikret seg dermed en startbillett i de tre neste PGA Tour-turneringene. Tjener han til sammen 50 000 dollar i de turneringene er PGA-kortet hans.

Skulle han ikke klare det er han uansett på god vei til å klare det på Web.com Tour. Der ligger han på tredjeplass når sesongen nærmer seg halvspilt.

Søndagen ble ekstra spesiell for Rodgers, som spilte sisterunden sammen med sin gode kompis og hybelkamerat Justin Thomas. Thomas endte til slutt på 7. plass, hans fjerde strake topp-25-plassering på PGA-touren.

– Jeg får frysninger av å tenke på da vi gikk nedover den første fairwayen sammen foran alle de menneskene. Jeg forsøkte å prate med ham når han spilte bra for å holde ham avslappet, men det klarte han veldig bra på egenhånd, sier Thomas.

Neste turnering på PGA Tour er Crowne Plaza Invitationa på Colonial i Texas fra 21. til 24. mai.

Høydepunkter

Resultater