Etter en forsiktig åpningsrunde på torsdag, var det et visst press på Viktor Hovland om han skulle sikre seg helgespill for tjuende turnering på rad på PGA-touren.

Det løste han i kjent stil. Under ustabile vindforhold på lørdag, viste han seg som stabiliteten selv, og holdt seg unna problemer da mange av motspillerne tapte slag.

Men det beste sparte han til slutt.

5. plassen sikret Hovland drøyt 2,9 millioner kroner. (Foto: Getty images)

 

Bedre enn verdens beste

For under søndagens avslutningsrunde i Genesis invitational gjorde 23-åringen fra Oslo ikke en eneste feil, og signerte til slutt på et bogey- og firkantfritt scorekort (67 slag).

 

Med fire birdier og fjorten par på siste runde, avsluttet Hovland turneringa med en rekke på 29 hull uten bogey (seks birdier). Sluttspurten gjorde at han klatret ytterligere ni plasser på resultatlista, til delt 5. plass.

Ett slag bak endte verdensener Dustin Johnson (USA).

– Han er så imponerende den gutten. Vi har jo nesten ikke ord lenger. Uke etter uke er han med helt der oppe, og vi tar det jo nesten for gitt. Gratulerer med en ny strålende turnering, sier Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad i kommentatorbua.

5. plassen var Hovlands sjuende topp 10-plassering på PGA-touren, og den tredje topp 5-plassering denne sesongen. I prispenger er plasseringen verdt 344 100 dollar, drøyt 2,9 millioner norske kroner.

5. plassen var karrierens sjuende topp 10-plassering på PGA-touren. (Foto: Getty images)

Kald putter

I løpet av søndagens atten hull var Hovland knapt i trøbbel en eneste gang. Ifølge Eurosport-kommentatorene Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad, kunne ikke scoren vært ett eneste slag dårligere.

– Han er ikke i nærheten av å gjøre en bogey på denne banen på en søndag. Helt vilt, sier Haugsrud og Bjørnstad.

Hovland var som vanlig stabiliteten selv fra tee, og hadde det ikke vært for en putter som ikke spilte helt på lag, kunne Hovland faktisk blandet seg inn i seierskampen, der Sam Burns (USA) til slutt rota bort det som lenge så ut som en mer enn stor nok ledelse.

– Han vil nok selv føle at han la igjen noen slag der ute de tre første dagene, men dagens runde er knallbra. Per dags dato er han rett og slett en av verdens beste golfspillere, sier Eurosport-ekspert Marius Thorp.

 

Best i verden

Åpningsrunden får ta skylda for at det norske flagget ikke ble vist på leaderboardet (topp 5) på tv-skjermen før nest siste hull, men faktaopplysningen som kom noen hull tidligere, varmer nesten like bra.

Øverst på tv-skjermen informerte produsenten om hvilken spiller som i løpet av turneringa har vært best fra tee:

1. Viktor Hovland.

På sine seks siste turneringer på Europatour og PGA-tour, har Hovland fem topp 6-plasseringer. Om to og en halv uke starter Players championship. Det er bare å glede seg.

 

Seiersdrama

Tony Finau avsluttet turneringen med en fantastisk 64-runde, og så ut til å ta sin største triumf på PGA-touren, etter at nevnte Burns «fikk det» på slutten. I stedet var det Homa som sørget for en nervepirrende avslutning. Etter birdie på hull 17, hadde Homa en kort birdieputt på det 18. for å vinne.

Men Homa misset. Dermed omspill mellom de to.

På første omspillshull (hull 10) landet Homa bak et tre, men reddet seg inn med en spektakulær chip. Dermed videre til neste omspillshull (hull 14). Der slo Finau i bunkeren før Homa toputtet for seieren, 30-åringens andre på PGA-touren.

Leaderboard