Det var en påskrudd Viktor Hovland fra start denne fredagen. Allerede på første hull fikk vi se en perfekt drive, og et flott innspill som ledet til en enkel par. Par 5-hullet som fulgte ble spilt perfekt, noe som resulterte i en omsatt tremetersputt for eagle.

 

 

Etter et nytt par på hull tre skulle Oslo-gutten igjen vise seg fra sin sterke side. Med et nydelig innspill plasserte Hovland ballen usle to meter fra pinnen. -3 for dagen og -7 totalt.

 

Dette var dessverre det vi fikk se av nordmannen før TV-dekningen ble avsluttet, uten at det gjorde noe med kvaliteten på spillet. To birdier til før runding plasserte Viktor på en delt fjerdeplass, ett slag bak teten.

 

Backnine bød på to birdier og en sur tre-putt bogey på det 15. hullet. Det holder til -10 og delt ledelse sammen med Kyle Stanley, Josh Teater og Emiliano Grillo. 

Nettsiden datagolf.org levner Hovland hele 22,2% sjanse til å vinne turneringen, noe som kan ta nordmannen helt til en 58. plass på verdensrankingen. Når topp 50 gir plass i absolutt alle turneringer, er det vanskelig å ikke gni seg i hendene av hvor dette er på vei.

 

 

Kristoffer Ventura med en etterlengtet opptur

Vårt andre norske alibi på PGA-touren har slitt i det siste, med seks missede cuter på rad. Det har resultert i avskjed med caddie Andy Sanders, og ansettelse av sin egen bror. Foreløpig ser det ut som en fornuftig avgjørelse, og Ventura kan gjøre seg klar til å heve lønn for første gang på en stund. Med -4 fredag, og totalt, ligger norsk-meksikaneren seks slag opp til teten.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Forhåpentligvis har litt av presset lettet fra skuldrene til Ventura, og kanskje det fører til to kanonrunder vi har sett han ha i bagen tidligere.

LEADERBOARD

Følg tredjerunden på Golf TV fra klokken 20:30 lørdag.