Tiger Woods sin første opptreden i Valspar Championship hadde litt av alt. Det var noe Severiano Ballesteros-aktig over hvordan han klarte å kjempe seg inn til en runde på én under par, til tross for en rekke besøk ut i både skog og høyt gress

Han misset halvparten av greenene torsdag og traff bare 7 av 13 fairwayer. Nesten hver eneste birdie han gjorde, ble fulgt opp av en bogey like etter, men Woods var langt fra den eneste som måtte slite hardt i den kraftige vinden på Innisbrook. Hans spillepartnere Henrik Stenson og Jordan Spieth endte henholdsvis tre og fem over par for dagen og ble dermed grundig slått av Tiger, som ligger helt oppe på delt delt 8.-plass, kun tre slag bak lederen Corey Conners fra Canada.

– Spillet føles veldig bra. I dag var en virkelig tøff dag. Jeg tror dere ikke forstår hvor vanskelig det var der ute, spesielt hvor vanskelig det var å velge riktig kølle og forstå seg på vindretningen, sa Woods etter runden.

(Leaderboard)

Berg-og-dalbane-runden hans startet med en fin birdie på åpningshullet etter et lekkert floppslag fra roughen på par-5-hullet. Han fulgte opp med bogey på hull 4, svarte med birdie på hull 8 men tapte det slaget umiddelbart med bogey på hull 9. Han kontret med to birdies på rappen på hull 10 og 11 for å komme seg to slag fra teten, men de ble annulert av to nye bogeys på hull 12 og 13.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiger var godt fornøyd med torsdagens åpningsrunde. (Foto: Getty Images)

Woods fortsatte å varte opp med tidvis magisk nærspill for å holde scoren i sjakk. På hull 16 misset han utslaget i skogen, men tok sjansen på å rappe til med en full sving, til tross for at ballen lå helt inntil et tre. Woods slo en lav hook som på mirakuløst vis nesten kom seg hele veien opp til green, men han hamret også armen hardt inn i treet i tilslaget.

De som gleder seg til å se Tiger i aksjon i The Masters om en måned, fikk nok litt høyere puls da Tiger skar grimaser på vei til green, men etter runden kunne han berolige sine fans:

Jeg tror dere ikke forstår hvor vanskelig det var der ute

Tiger Woods

– Hånden er helt fin. Det var bare underarmen som traff treet litt, sier Woods.

Eurosports kommentatorer Henrik Bjørnstad sa det var et vågalt slag å utføre, spesielt med årets første major bare en måned unna. Samtidig viser det også at Woods stoler hundre prosent på kroppen sin igjen, til tross for de siste årenes skademareritt.

Dagens store høydepunkt fra Tiger kom på hull 17, da han nesten gjorde hole-in-one fra 182 meter. Et kvarter senere avsluttet han runden med en toputt for par, og han klarte dermed endelig å bryte mønsteret med å følge opp birdies med bogeys.

– Jeg liker å spille runder der par føles som en god score. Det er noen turneringer hvor man havner på etterskudd hvis går fire hull uten birdie. I dag gjorde jeg noen birdies, og plutselig var jeg helt oppe i teten. Det viser hvor vanskelig det var. Jeg liker denne typen utfordring, sier Woods, som sier at han er fornøyd med hvordan alle de ulike delene av spillet hans er om dagen:

– Jeg driver bra, jeg slår mange gode jernslag, og jeg har god hastighet på puttene. Greenene har ganske mye grain, og jeg slår noen bra putter. Jeg synes jeg gjorde det veldig bra i dag.