Cobras nyeste tilskudd til deres jernkølle-familie har en helt ny smidd slagflate som skal øke størrelsen på «sweet spot» og gi økt slaglengde og høyere ballbane, godt hjulpet av en strategisk plassert tungsten-vekt på undersiden.

Det hule køllehodet er fylt med en type skum som sikrer en myk følelse i balltreffet, og den lille skruen på fremsiden av tåen viser hvor denne skummen er sprøytet inn.

Denne skruen er også det eneste hintet man får på hvor avanserte Cobra Forged Tec faktisk er, for køllehodet har et ellers tidløst design og ser ut som en tradisjonell bladkølle – men med spillbarheten til en cavity-back.

– Det hule designet gir oss mer ballhastighet, men det var ekstremt viktig for oss å sørge for at vi også klarte å finstemme riktig lyd og følelse, sier Tom Olsavsky, visepresident i Cobra Golfs utviklingsavdeling i en pressemelding.

Den nye slagflaten, som har fått navnet «PWRShell», har tidligere vært brukt i Cobras hybrider og mer lettspilte jernkøller for spillere med høyere handicap, men dette er første gang teknologien brukes i såkalte «players»-jernkøller.

Ifølge Cobra vil den tynne topplinjen og kompakte hodeformen være tiltalende for de bedre spillerne, men spillbarheten skal gjøre at den heller ikke vil være noe problem for mellomhandicaperne.

I tillegg til standarversjonen kommer King Forged Tec også i en One Length-versjon, inspirert av Bryson DeChambeaus køller hvor alle skaft har samme lengde – som Cobra har hatt stor suksess med de siste årene. Køllene kommer også med Lamkin sine Crossline-grep med sporingssystemet Cobra Connect bygget inn. Denne GPS-sensoren gjør det mulig for spilleren å spore alle slagene i løpet av runden og få et nøyaktig bilde av hvor langt man slår hver kølle i bagen.

Cobra Forged Tec lanseres 1. november. Veiledende pris for et sett fra femmerjern til pitching-wedge blir på rett i underkant av 10 000 kroner.