I fjor introduserte Cobra tidenes første digitiale driver med sensoren «Cobra connect» i grepet. GPS-sensoren fra Arccos 360 gjør det mulig å kartlegge slagene dine og analysere tallene i en applikasjon på mobiltelefonen.

I år implementeres systemet også i fairwaywooder, hybrider og alle jernkøller.

Den kommende King F8-driveren, som også lanseres i en pluss-modell, har en krone i karbon og justerbart køllehode. Årets viktigste nyhet er imidlertid det som er skjedd med slagflaten. Med hjelp av en helt ny freseprosess er det et nytt karakteristisk mønster i slagflaten, som angivelig skal føre til bedre resultater ved balltreff over hele slagflaten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mike Yagley, sjef for innovasjon og testing i Cobra, sier problemet med nye drivere er at selv om maskiner står for mesteparten av arbeidet når man lager golfkøller, er det ofte håndarbeid og manuell sliping som er den siste «touchen» utstyrsprodusentene legger på køllene, før de sendes ut i proshopene. Og det er her unøyaktighetene visstnok skal oppstå.

– Tidligere var ikke prosessen helt presis. Det er den nå. Det har hjulpet oss å gjøre den mer tilgivende over hele slagflaten, sier Yagley om den kommende driveren, som også kommer i skreddersydde versjoner for kvinner.

Driverne lanseres 12. januar og har en veiledende utsalgspris på 3999 kroner. Fairwaywoodene og hybridene slippes samme dato, mens de som venter på jernkøllene, må holde seg tålmodige frem til 2. februar. I tillegg til sine «vanlige» jernkøller fortsetter Cobra med One Length-suksessen, hvor alle køller har samme lengde som sekserjernet.

Norsk Golf kommer tilbake med mer om køllene så fort vi får sett og testet dem selv. I mellomtiden kan du sjekke ut bildene under.