Pings nye G400-drivere er arvtakeren til den suksessfulle G30-driveren og resten av G-familien. De kommende G400-driverne består av tre ulike modeller: standard G400, LST-versjonen som har lav spinn og den ekstra tilgivende anti-slice-driveren SF Tec, som står for «straight flight».

Veiledende pris er ventet å være på cirka 4100 kroner.

Ping bryter i år trenden og har valgt ikke å bruke den maksimalt tillate størrelsen på 460cc i køllehodene sine. I stedet er de tre driverne i 445 cc. Slagflaten er gjort enda tynnere enn forrige modell, noe som skal gi bedre ballhastighet over hele slagflaten. De velkjente «turbulator»-finnene på toppen av køllehodet er også tilbake. De skal gi køllen bedre aerodynamiske egenskaper.

Køllene er naturlig nok justerbare, med +/- én grad loft i forhold til standardloftet som du bestiller.

Standardskaftene du kan velge mellom er PING Alta CB eller PING Tour, men for et tillegg i prisen kan du også velge mellom Mitsubishi Kuro Kage Silver Dual-Core TiNi 60, Project X HZRDUS Yellow 76 og Aldila X-Torsion Copper.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Standard-driveren

 

LST-driveren

SFT-driveren

 

På jernsettet til G400 har Ping også holdt seg tro til sinn karakteristiske utseende. Det hule køllehodet skal gi bedre ballhastighet, uten at loftet er blitt justert lavere. Det er likevel på baksiden av køllehodet de mest spennende tingene har skjedd. Her sørger en ny type insert for en myk følelse og lyd i balltreffet. Denne inserten annulerer dermed den litt harde følelsen av det robuste og slitesterke stålet Ping har benyttet i køllehodet.

G400-serien slippes i Norge i månedsskiftet juli-august. Veiledende pris er på 7200 kroner.

Norsk Golf kommer tilbake med grundige tester av køllene når de lanseres. Scroll nedover for bilder av resten av kølleserien.

Jernkøllene har en veiledende pris på cirka 7200 kroner.
Turbulator-finnene lever videre på både driverne, woodene og hybridene.

 

Slik ser de nye headcoverne ut.
Fairwaywoodene har en veilende pris på 2600 kroner. De kommer i en standardmodell og en anti-slice-modell.
G400-hybriden har en veiledende pris på 2100 kroner.
Tungsten-vekten på baksiden av køllehodet hjelper til en høyere ballbane.
Mye teknologi i de nye hule jernkøllene.
Den spennende crossover-køllen vil koste cirka 2100 kroner.