Å la dine ubrukte køller gå videre til noen andre, er sunt for golfinteressen i Norge. Gode bruktkjøp er en naturlig start for svært mange spillere.

1. Gode bilder. Mobilbilder ute av fokus, i dårlig belysning tatt på noen meters avstand selger ikke golfkøller. Ta deg litt tid. Legg køller eller annet du skal selge på en enkel bakgrunn og ta nærbilder. Slagflaten og sålen forteller mest om tilstanden på køllen.

2. Oppgi alle detaljer. Annonsen bør ha alle opplysninger selger trenger. Da blir det mindre mailer og færre spørsmål.

3. Vask. Skitne køller og flekkete golfbager er uinteressant. Vask det du skal selge. Slitasje er umulig å unngå, dette får du ikke vasket bort.

 

4. Vær realistisk. Ikke sett en pris du drømmer om. Hvis du absolutt vil selge må du sette en pris som vekker interesse. Se etter samme produkt i andre annonser og plasser deg litt under. Dersom et helt likt jernsett i bedre stand har blitt annonsert ii fem uker uten å bli solgt er det tvilsomt at du får like mye eller mer for ditt.

5. Tenk nasjonalt. Vær åpen for å sende. Fraktpriser kan sjekkes på posten.no. Kartonger til køller kan du spørre pent om i proshopen eller golfbutikken.

6. Betaling. Selger du i Norge, er det Vipps som gjelder. PayPal er mye brukt internasjonalt, og veldig mange nordmenn har konto der. Avklar tidlig med kjøper hva som passer best.

7. Vær tilgjengelig. Hvis du annonserer på et forum på internett, må du huske å svare på eventuelle spørsmål. Ikke legg inn annonse og stikk av.

8. Juvel. Har du en sjelden eller bare svært ettertraktet kølle? For å finne ut av dette, kan du sjekke prisnivået på eBay. Der vil du få svar på om Scotty Cameron putteren din er et samlerobjekt.

9. Salgs- og byttedager. Kanskje en lokal klubb arrangerer slike dager der medlemmer og andre kan bytte og selge. Noen gjør det til inntekt for juniorgruppen eller andre gode tiltak. Noe å vurdere hvis du har mulighet til det.

10. Pakkepris. En felle for kjøper hvis du slenger sammen en håpløs pakke. De gamle, slitne golfskoene dine gjør ikke pakken mer fristende. Tenk på hva du som ny golfer ville hatt siden dette kanskje er den viktigste målgruppen din som selger. Noen baller og pegger er naturlig å gi med. Kanskje en greengaffel. En nybegynner som kjøper brukt, vil nok sette pris på å kunne gå rett på banen. Å inkludere et rangekort til 150-200,- på den lokale klubben hjelper deg med salget, kjøperen får trene litt mer og klubben får kanskje et nytt medlem.

11. Salg på Facebook. Facebook-gruppen «Golfutstyr Kjøpes/Selges/Byttes/Gis Bort» teller nå over 16 000 medlemmer. Dette har blitt en populær side for salg og kjøp av brukt utstyr, og mange golfere foretrekker denne siden fremfor Finn.no.