Det er en grunn til at han kalles for «vitenskapsmannen». PGA Tour-stjernen Bryson DeChambeau er lidenskapelig interessert i fysikk, som han studerte på universitetet før han ble proff. Golfprofilen er også den eneste tour-spilleren som sponses av et av verdens største dataselskaper innen programvareutvikling.

Han har vunnet flere store turneringer, både som amatør og som proff. I 2015 ble han den første noensinne til å vinne NCAA individuelle mesterskap og U.S. Amateur i samme år. Han er dessuten kjent for å eksperimentere med utstyr i sin streben etter å gjøre golfen så enkel som mulig. I 2016 slo den talentfulle amerikaneren gjennom med bulder og brak.

En viktig del av hans suksess er hans jernkøller – som er like lange. DeChambeau sin utstyrsleverandør, Cobra, det siste året hatt stor suksess med sine KING F7 ONE-Length jernkøller, som skal bidra til enklere golf til spillere på alle nivåer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Minsker risiko for feil

Ideen er enkel: alle køllene har samme lengde. Dette for at du bare skal trenge å lære deg en type golfsving – for alle jernkøllene dine. Hver gang du stiller deg opp for et slag, posisjonerer du føttene, har en viss vinkel på ryggen, og plasserer ballen på en spesifikk posisjon i oppstillingen. Disse variablene, pluss mange fler, endrer seg når du bytter mellom korte og lange jernkøller. Dette øker risikoen for feil og for å slå dårlige slag.

Det smarte er at denne problematikken minker når du kun trenger å tilpasse dine slag etter én fast lengde. Hver gang.

Interessert i å prøve ONE Length? Her kan du lese mer.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange golferes favorittkølle

For mange golfere er det pålitelige sjuerjernet favorittkølla. King F7 ONE-Length-jernene er alle like lange som et normalt sjuerjern, bygget om slik at svingvekten er den samme uansett hvilket nummer som står under sålen. Cobras optimaliserte geometri gir stabil ballbane og slaglengde mellom køllene.

For å vise de gode resultatene ute på golfbanen har utstyrsprodusenten gjort en studie med spillere på alle nivåer. Den viser at du med Cobra F7 ONE-Length blir mer treffsikker og har mindre lengdeforskjell fra slag til slag. Å bruke jernkøllene skal derfor gi deg mer selvtillit, noe som igjen fører til bedre scorer.

– Jeg ser på golfen på en veldig annerledes måte sammenlignet med de aller fleste, først og fremst fra et vitenskapelig perspektiv, sier Bryson DeChambeau.

– Jeg har en mer teknisk og unik sving enn de fleste, men det er en misoppfatning at single-length-jern bare er laget for spillere med en singel plane-sving som jeg har. Det er rett og slett ikke sant. Uansett hvordan du svinger og på hvilket nivå du er, tjener du på enkelheten av et jernsett der alle køllene har en og samme lengde, sier DeChambeau.

– – –

 

(Norsk Golfs redaksjon har ikke bidratt i produksjonen av denne annonsen, men innholdet er i likhet med vanlige annonser underlagt Norsk Golfs kvalitetskrav og redaktøransvar.)