McIlroy møtte pressen på onsdag i forkant av The Barclays som braker løs torsdag – den første turneringen i sluttspillet på PGA-touren. 

Han sier det var et like stort sjokk for ham som resten av golfindustrien, da Nike sendte ut sin pressemelding 3. august.

– Jeg fikk en telefon to timer før det ble annonsert, sier McIlroy.

Rory McIlroy har slått ballen like bra som han alltid har gjort denne sesongen, men tidvis katastrofal putting gjør at han nå har gått to år uten en major.

På treningsrundene i New York denne uken har han tatt grep og byttet ut Nike-putteren med en Scotty Cameron. Foreløpig kan han ikke si noe om hvorvidt det blir flere utstyrsbytter neste år. Han skal fortsatt spille med Nike-klær, men står fritt til å velge og vrake i golfkøller – og baller.

– Gutta hos Nike har blitt godt kjent med meg, mine spesifikke tendenser, og hva jeg liker i golfkøller. Det er ikke noe vits i å bytte bare fordi jeg kan. Jeg er komfortabel med alt, sier McIlroy. 

Han medgir at han likevel kommer til å eksperimentere med nye køller til vinteren. Han sier foreldrenes hus har blitt oversvømt av golfkøller fra ulike produsenter de siste ukene, i håp om at sønnen deres skal teste de ut.

– Jeg kommer kanskje til å prøve meg med litt forskjellig når sesongen er over for å se hva som finnes der ute. Jeg forventer egentlig ikke å signere for noen neste år. Jeg vil heller ha et år der jeg kan spille med hva jeg vil og føle meg komfortabel. Hvis jeg kommer over noe jeg virkelig liker og er komfortabel med, vil jeg så klart ønske å signere en lengre avtale.