Spekulasjonene startet for et par dager siden. Nike kuttet prisene på køller. Ikke bare litt. Mye. Vapor Fly drivere gikk ned fra $399 til $149. Det kunne minne om et panikksalg. Alt må ut. Eller var det bare rydding for å få på plass den nye kølleserien? I dag fikk vi svaret.

Nike trekker seg ut fra all satsing på køller, baller og bager.

Vi er innstilt på å være den største i golfbransjen på klær og sko. Vi skal fortsatt skape glede og spenning gjennom våre atleter, og levere det beste fra Nike til golfsporten.

Det er ikke til å legge skjul på at meldingen kom overraskende nå i kveld. Køller er ikke et attraktivt marked, men alle har sett på Nikes tilstedeværelse som et viktig punkt for å skape legitimitet for merket i golfsporten. 

Kanskje var det et tidlig tegn at Nike ikke stilte på PGA Show? Messen er sportens største utstillingsvindu, men alt de hadde var noen belter. Så lite betydde køllesatsingen for dem.

Nå stiller mange seg de samme spørsmålene. Hvor får jeg tak i billige Nikekøller? Og hva skal Rory og gjengen spille med nå? Vi setter sikkert noen kroner på Titleist for Rory. 

Køllesalg er vrient, og Nike er bare en av mange brikker som gjør trekk. Adidas vil selge TaylorMade, og disse to sportsgigantenes avgjørelse viser hvor urolig utstyrsbransjen er for tiden. Å selge klær og sko er enklere. Det er større volum, langt bedre marginer og markedet er så avgjort mer forutsigbart. 

Du vet hva du må gjøre hvis du vil ha en Vapor Fly driver eller Method putter. Ut på shopping. 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.