Nikon har hatt bra grep om norske golfkunder med sine Coolshot lasere. Det siste året har Leupold og og spesielt Bushnell tatt store steg og vokst i popularitet. Nikons nye, lille tilskudd kan gjøre noe med det.

Coolshot 20 er ikke ment å hamle opp med råtassene på lasermarkedet. Den er veldig enkel med kun basisfunksjoner. Når du gjør det så grunnleggende må det fungere veldig bra for å ikke falle fullstendig gjennom.

Form

Coolshot 20 er virkelig en minilaser. Den minner veldig om Leupold GX-3i og 4i og er mye mindre enn både Z6 og V3 fra Bushnell. Den positive siden ved dette er at den tar lite plass i bagen, er grei å ha i lommen og vekker gadgetfølelsen i golferen. Det negative er at den kan være vrien å holde stabilt i visse stillinger. Med litt tilvenning går dette helt fint. Det handler først og fremst om å ikke strekke armene langt ut fra kroppen. Stødige armer tett mot kroppen hjelper veldig.

På dette lave prispunktet forventer man ikke store kvalitetsopplevelser. Coolshot 20 konkurrerer tross alt på pris med selv de billigste og til tider svært upålitelige laserne på markedet. Nå er det ingen tvil hos oss om at Coolshot 20 er et kvalitetsprodukt. I det du får den i hendene forsvinner tvilen hvis du tror det er et leketøy. Knappene fungerer utmerket. Alt har vært bra i testperioden nå i høst.

Det er verd å merke seg at den er vannavstøtende, ikke vanntett. Dette er et punkt som trekker litt ned for oss, men nok en gang må vi inn på prisnivå og hva man kan forvente.

Målingen

Nøyaktighet er ikke et problem. Selv den dårligste laser måler korrekt hvis du treffer det du sikter på. Der ligger nøkkelen til en god golflaser. Den må treffe det lille flagget på lang avstand. Nikon kaller funksjonen i Coolshot 20 First Target Priority. Når flere objekter overlapper hverandre får du avstand til den nærmeste. For golfere vil det være flagget, du unngår dermed å måle alt som er i bakgrunnen.

Displayet er klart og tydelig. Tall og tegn kommer klart fram når du sikter og trykker inn knappen for en åtte sekunders skanning. Sammen med prioriteringsfunksjonen får du en enkel og pålitelig måte å finne målet som er nærmest deg. Som bruker av Bushnell Z6 Jolt med vibrering må vi innrømme at dette savnes. En form for bekreftelse på at man treffer flagget hadde vært supert, men ved å lese tallene utelukker du alle andre lengder og gir deg selv bekreftelsen gjennom dette.

Folkelaseren

Coolshot 20 er det absolutt beste valget dersom du ikke vil legge ut penger på de dyre toppmodellene. Den setter en ny standard for kvalitet og design på rimelige lasere. Hvis penger ikke er et problem kjøper du fremdeles Bushnell Z6 eller V3, men det fornuftige valget for den vanlige golferen er Coolshot 20. Kanskje har vi den nye folkelaseren her.

Veiledende pris er 1999,- og vi har sett den til 1799,- i denne norske nettbutikken.

+ Hastighet på måling er så rask at man ikke merker forskjell i forhold til toppmodeller.
+ God kvalitet.
+ Praktisk, liten størrelse.
+ Har alt man trenger uten ekstrafunksjoner som kan gjøre et produkt for avansert og dyrt.
+ Tydelig display med lettleste tall og tegn.
+ Mye for pengene.

 

– Ministørrelsen kan gjøre noen usikre. Litt trening på måter å holde stødig fikser problemet for de aller fleste.
– Vannavstøtende, ikke vanntett.