I starten var de kun dyre skrittellere. Nå har de uten tvil vokst til nesten komplette produkter. Søvnanalyse og sporing av bestemte aktiviteter er artige. Noen tilbyr også måling av puls. Det stopper nok ikke her. Om noen måneder slippes neste generasjon.

Et punkt som skuffet oss er muligheten til å dele gjennom sosiale nettverk som Facebook. Altfor ofte tvinges man inn i et system der man må bruke vennelisten for å legge dem til i produsentens eget nettverk i deres app. Her er forbedringspotensialet enormt.

 

Jawbone UP24

UP24 har ingen skjerm. Dette begrenser armbåndets funksjoner og vi sitter igjen med følelsen av at dette kunne vært så veldig mye bedre. Jawbones app er meget god. Aktivitetsmålingene virker presise, og søvnmålingen er nyansert. Problemet er at du må gå med det hele tiden, hele dagen og natten, for å virkelig få nytte av det. Da bør det har flere funksjoner knyttet til varsel via mobilen.

UP24 er moderne teknologi som allerede er utgått på dato. Den nye generasjonen knuser disse enkle båndene, som heller ikke er billig nok til at pris skal være helt avgjørende.

 

Vår vurdering

 

+ Målingene du får er presise

+ Meget god app

+ Alarmfunksjonen med vibrering

+ Svært god batteritid

 

– Tykkelsen gjør det vanskelig å for eksempel skrive på et tastatur

– Ingen skjerm

– For få funksjoner

– Sosial deling til Facebook og Twitter mangler

 

Fitbit Charge HR – testvinner

HR er betegnelsen som viser at dette armbåndet måler pulsen din. Det gjør det gjennom hele dagen, så lenge batteriet lever. Måten det gjør det på er å sende lys gjennom huden. Metoden fungerer og er utprøvd på andre områder, som for eksempel når man får en liten pulsmåler på fingeren på sykehuset. Nøyaktigheten i Charge HRs pulsmåling er flott for vanlig aktivitet med lav til middels høy intensitet. For trening med høy intensitet anbefales metoden som fremdeles er den beste – en stropp over brystkassen med sensor midt på. Allikevel gir vi tommelen opp for enkelheten i Charge HRs pulsmåling og hvor godt den viser hvilken intensitetssone du ligger i.

Dette armbåndet har en liten skjerm som gjør stor forskjell. Varsling med mobil fungerer utmerket. Navnet på den som ringer vises på skjermen, det er alt som skal til for at du kan la mobilen ligge eller svare. Skjermen er svært enkel å lese under alle lysforhold. Også Fitbit har en meget god app. Vi ønsker oss bedre delingsfunksjon, men syns den er enkel i bruk og viser alle de viktigste tingene.

 

Vår vurdering

+ Liten skjerm gjør stor forskjell

+ Overraskende behagelig på armen

+ Pulsmåler er fin for middels og lav intensitet

+ Festes som klokkereim og sitter trygt

 

– Pulsmåleren er ikke nøyaktig ved høy intensitet

– Sosial deling kun til venner registrert med samme app

– Skrittelleren gikk amok under dekkskifte til sommerdekk!

 

Garmin Vivofit 2

Garmins store fordel er batteritid. Lading hver dag? Hver uke kanskje? Nei, her får du ett års batteritid. Sannsynligvis mer også. Armbåndet er behagelig å bruke, og låsemekanismen på reimen er smart.

Dette er andre generasjon. Skjermen har fått en oppgradering men er fremdeles veldig enkel. Hvis du kun vil ha en litt avansert skritteller er det er bra produkt. Forventer du smarte funksjoner må du velge Charge HR. Vivofit 2 har ingen mobilvarsel. Når man tester mange lignende produkter blir ulempene ved enkelte av dem veldig tydelige.

 

Vår vurdering

+ Praktisk reim

+ Ekstrem batteritid på over 1 år

+ Behagelig å ha på

+ Skrittelling er presis

 

– Appen er ikke helt i mål

– Vi går mot litt mer avanserte armbånd med flere funksjoner

 

Veiledende pris 1149,-