Er det en ny trend vi ser? Ja, det kan virke sånn. Det har i lang tid vært fokus på å gjøre jernkøller så lettspilte som mulig, mens wedgene har liksom blitt litt glemt. Der har vi tviholdt på bladkølle-designet som ikke gir oss noe slækk i det hele tatt de dagene vi ikke er helt i rute med balltreffet.

Heldigvis har produsentene våknet. Callaways bidrag til bedre nærspill heter altså Mack Daddy CB, der CB står for Cavity Back. Dette er uthulingen bak slagflaten som gjør at man kan flytte vekt ut mot kantene. Det gjør at køllen blir mer lettspilt.

Mack Daddy CB har et litt større hode og tykkere topplinje enn de “vanlige” Mack Daddy wedgene, men de har samme JAWS-riller. På sand og lob-wedgen dekker rillene hele flaten slik at du får spinn i ballen uansett hvor du treffer.

CB-wedgen kommer med to forskjellige såler. I wedgene med lavere loft er det moderat med bounce. Disse oppfører seg nærmest som jernkøller. Køllene med høyere loft, fra 54 grader og opp, har også mer bounce for å gi tilgivenhet ut av bunkere, tykk røff og lignende. De har en såkalt modifisert W-Grind som har en lavere kant foran slik at du kan åpne opp bladet og slå de lekre finesseslagene.

For å kjøpe deg en potensiell ny bestevenn rundt greenene må du ut med 1399 kroner. Da kan du velge mellom stålskaft eller grafittskaft med et grep som er noe lenger enn vanlig. Det lar deg gripe køllen enda lenger ned uten å havne på metallet.

 

Veiledende pris: 1399 kroner

Loft: 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58 og 60