Vi har gitt vår anbefaling i forhold til handicap, men her er det til slutt du som vet hva som passer din sving. Nederst i jerntesten kan du lese våre anbefalinger innen de ulike kategoriene.

Og ja – vi tar loft med i beregningen når vi snakker om lengder. Det er én kølle variasjon i loft mellom flere av dem. Vi sammenligner heller ikke bladkøller med jern ment for ekstrem lengde.

Våre vurderinger er basert på tallene vi får på TrackMan og prestasjonene sammenlignet med lignende jern. Våre betraktninger rundt utseende og følelser er på ingen måte målbart, men jernkøller vekker litt følelser i oss. Det er en viktig del av helheten!

Jernkøller 2015

(Alle køller er testet av et panel på fem spillere, med handicap fra 2 til 17 – og høyst ulike svinger og kroppsfasonger. Vi har også brukt tilbakemeldinger fra spillere med høyere handicap for å få tilbakemeldinger på køller spesielt rettet mot denne gruppen)

Vår oppsummering

Lengdekongen

Dersom det er kun lengde du tenker på, er det en kølle som skiller seg ut. Veldig mange jern er veldig lange, men TaylorMade RSi1 overgår alt annet. De har sterk loft, men selv om vi tar hensyn til det er de lengst. RSi1 er eksplosiv i balltreffet og flyr utrolig bra i luften.

Største overraskelse

Srixons jernfamilie var marginalt bak de beste i flere kategorier. Vi ble fullstendig overveldet av det fantastiske designet på alle tre jernsettene. Selv etter å ha hørt mye positivt og sett bilder, var det nesten så man måtte klype seg i armen.

Lengdene var svært gode, Srixon hadde faktisk nummer to og tre og kampen og det lengste slaget. Z945 og Z745 var også meget gode på presisjon.

Køllene du egentlig skal spille med

Du drømmer sikkert om de peneste køllene. Eller kanskje de nest peneste. Sannheten er at begge er for vanskelige for de fleste. Hvis du er ærlig med deg selv når du velger hvor du starter, er det lettere å ende opp på riktig sted til slutt.

Callaway XR Pro og TaylorMade RSi2 er ikke de peneste i klassen. Da er det bra for dem at de er svært effektive og pålitelige. Begge utmerket seg med meget gode tilgivende egenskaper og forutsigbarhet på lengde.

Mest tilgivende

Cleveland CG Black, Callaway Big Bertha og Cobra Fly-Z XL blir valgene våre. Det er jevnt, alle køller i kategorien presterer meget godt. Noen bekymrer seg for variasjon, at det noen ganger kommer overraskende lange slag. Disse tre utmerker seg med forutsigbarhet på lengde, en egenskap vi setter pris på.

Utfordreren, testens dark horse og virkelig outsider, er Cleveland CG Black. Dessverre tror vi den blir litt lite tilgjengelig i butikkene.

Kinderegg for gode spillere

Med disse køllene får du tre ting på en gang – pent utseende, gode lengder og forutsigbare slag. Nike Pro Combo er et åpenbart valg. Vi er fristet til å kalle det årets beste jern uansett kategori.

Cobra Fly-Z+ overrasket oss svært positivt. De er glimrende på presisjon og leverer jevnt gode tall hele tiden.