Tidligere i år utlyste Wilson Golf en konkurranse om designet på deres nye driver. Vinneren skulle få designet sitt på Wilsons nye flaggskip, og 500 000 dollar i premie.

Vinnerdesignet ble til slutt Triton.

Triton ble lagt ut for salg på Black Friday i USA og Storbritannia, og den er tidligere omtalt i Norsk Golf:

Mannen i gata lagde en av årets mest nyskapende drivere

Nå skriver Golf Digest at driveren ikke er godkjent av USGA. Driveren skal ha kommet til kort på to punkter.

Det første var en blanding av “Plain in shape rule” og “multiple cavity rule”. Ideen bak begge reglene er å hindre at produsenter forsøker å påvirke volumet og tilgiveligheten til driveren. USGA mente også at det kunne forekomme små hull bakerst i driveren. Endringen som nå må gjøres, er en justering av titaniumplaten som sitter i sålen med et par millimeter.

Wilsons innovasjons-direktør sier seg uenig i tolkningen til USGA, men sier de vil modifisere Triton så den vil passe med reglementet til USGA.

Den andre endringen har å gjøre med de justerbare vektene som sitter i køllehodet. I den nye driveren har spillerne mulighet til å bruke to seks-grams vekter, sammen med en tolv-grams vekt i køllehodet.

Når disse vektene ble kombinert med en tyngre titaniumplate i sålen, skal det ha vært med på gjøre driveren litt for treg. Ett mikrosekund for treg. Wilson sier at det er få spillere som vil bruke denne konfigurasjonen, som er 10 gram tyngre enn standard oppsett, men det ser ut til at endringer må gjøres for at driveren skal godkjennes. Heldigvis for Wilson ser det ut som det kun vil være en endring i de justerbare vektene, og ikke i selve køllehodet.

For øyeblikket er Triton-driveren med ni graders loft allerede godkjent, og tolkningen fra USGA gjelder kun de andre gradene som Triton kommer i.

De som allerede har kjøpt Triton, vil kunne registrere seg for å få endret titaniumsålen, og Wilson skal i fremtiden fjerne 12grams vekten fra tilbehørspakken.