Viktor forlenget den utrolige rekken etter drømmestart

Viktor Hovland klatret nitten plasser på resultatlista, og greide - som «alltid» - cuten. Det gjorde ikke Rory McIlroy.

Publisert

Norges nye coverstjerne kunne ikke drømt om en bedre start på runde to i turneringa Genesis Invitational i California. Etter den forsiktige åpningsrunden var Hovland faktisk avhengig av levere en del varer for å en utrolig rekke ved like.

Rekken som nå viser at han har greid cuten tjue ganger på rad i turneringer på PGA touren. Det er nest best av samtlige på nåværende tidspunkt.

Mer om det senere.

Drømmestart

Etter at Golf Digests ferskeste forsidegutt kjempet seg til en runde på par på torsdag, hadde ikke Hovland veldig mange slag å gå på ned til cut-grensa, men det tok ikke mer enn tre hull før til og med de største cut-pessimistene kunne puste lettet ut:

Birdie. Birdie. Birdie.

Hovland greide naturligvis ikke å opprettholde den heftige starten, og fullførte runden med ytterligere én birdie, to bogeyer og resten par. Det skulle likevel holde til å klatre nitten plasser, til 28. plass, og ny greid cut.

Det greide derimot ikke nordirske McIlroy.

Tjue cuter på rad

PGA tourens oversikt viste før turneringen at McIlroy hadde den lengste aktive rekken av greide cuter på touren, med 25. På plassen bak fulgte Xander Schauffele (21), og Hovland med 19. De to sistnevnte gjorde jobben også denne helga.

McIlroy spilte sin verste golf på lenge, og etter runder på henholdsvis 73 og 76 slag, endte verdenssjueren sju slag bak cutgrensa. McIlroy hadde faktisk bare seks spillere bak seg på resultattavla.

At McIlroy ikke får ukepenger etter en slik innsats, vil også medføre at Hovland vil knipe ytterligere inn på McIlroy i kampen om å være tredje beste europeer på verdensrankingen som oppdateres hver mandag. Ifølge den er Hovland verdens 13. beste golfspiller.

Langt opp

Skal Hovland blande seg inn i seierskampen i California, må mye skje i løpet av de to neste dagene. Amerikaneren Sam Burns har funnet et gir som ingen andre, og leder turneringen med fem slag, etter runder på 64 og 66. På plassene bak følger amerikanerne Tyler McCumber, Jason Kokrak samt verdensener Dustin Johnson.

Hovland har ti slag opp. På lørdag slår nordmannen ut klokka 17.04. Han spiller sammen med amerikanerne Scott Piercy og Matthew NeSmith. Trioen starter fra hull 10. Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS