KORN FERRY TOUR//

Birdie på 18 ga topp-10: – Tror jeg er med resten av sesongen nå

For første gang siden 2019 ledet Kristoffer Ventura på Korn Ferry-touren etter 56 hull. Men selv en 7. plass etter de siste 18 hullene føles som en seier.

Kristoffer Ventura ledet Astara Golf Championship i Colombia før sisterunden. Han endte til slutt på delt 7. plass.
Kristoffer Ventura ledet Astara Golf Championship i Colombia før sisterunden. Han endte til slutt på delt 7. plass.
Publisert Sist oppdatert

– Om noen var i tvil: Kristoffer Ventura kan fortsatt spille golf.

To ganger tidligere har han vunnet på Korn Ferry Tour, det neste høyeste nivået i USA. Jubelsesongen i 2019 ga opprykk til PGA-touren. Men etter å ha mistet inngangsbilletten til begge sirkusene, er nordmannen nå avhengig av gode resultater i starten av sesongen.

Og Ventura ser ut til å mestre det ekstra presset.

Ledet turneringen

Etter tre runder av Astara Golf Championship i Colombia var den tidligere Oklahoma State-studenten alene i tet, ti under par. Lørdag gikk han på 69 slag etter å ha åpnet tredjerunden med to bogeyer.

Og plutselig ledet Ventura turneringen, ett slag foran et kobbel av spillere.

Få slag skilte de beste, og lenge var det også jevnt på finalerunden søndag. Da Kristoffer Ventura rundet etter ni hull, hadde han først utlignet to tidlige bogeyer med like mange birdier. Men en ny bogey på det niende sørget for at sju spillere delte ledelsen med en halv runde igjen å spille.

Dessverre fikk ikke nordmannen start på birdietoget på siste ni. Det gjorde at han falt på ledertavlen. Og med ett hull igjen å spille, var han plutselig nede på delt 12. plass.

Men Ventura viste klasse, rullet i en etterlengtet birdieputt og klatret til delt 7. plass.

– Puttene ville ikke i i dag, men totalt sett var det en fin uke. Jeg slår ballen veldig bra nå, og det er gøy å se at svingendringene jeg har jobbet med funker, skriver Kristoffer Ventura i en melding til Norsk Golf etter søndagens avslutning.

Og den siste putten kan vise seg svært viktig for den tidligere PGA Tour-spilleren.

Opp på poenglisten

Fem ganger tidligere i karrieren hadde Ventura vært topp-3 på Korn Ferry-touren etter 36 hull, men sist det skjedde var i San Antonio Challenge tilbake i 2020.

Siden den gang har Ventura slitt med å levere varene som tok ham til PGA-touren i 2019. Etter å ha mistet inngangsbilletten til verdens beste golfsirkus, mistet han også kortet på det nest høyeste nivået.

I starten av 2023 har han tilgang til et mindre antall turneringer på Korn Ferry-touren. Det betyr at han er avhengig av gode resultater for å få nye invitasjoner utover i sesongen.

Da er ukens 7. plass og topp 10-plassering i Astara Golf Championship svært godt å ta med seg.

– Det er bra å sjansen til å vinne, understreker Kristoffer Ventura og legger til det som har enda større betydning:

– Jeg tror jeg er med resten av sesongen nå.

Søndagens resultat betyr nemlig at Ventura gjør et solid hopp på poenglisten til Korn Ferry Tour, hvor de 30 beste etter årets 26 turneringer premieres med et kort til PGA Tour i 2024.

Før helgens turnering lå nordmannen på 88. plass på poenglisten. Men 7. plassen i Bogota betyr at han klatrer til nummer 33 – etter sin fjerde start på touren i år.

Det er gode nyheter å ta med seg inn i pausen som nå venter. For neste turnering på Korn Ferry Tour, med det klingende navnet Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club, spilles ikke før 23.-26. mars.

Og forhåpentligvis vil Ventura både få en startplass i feltet og fortsette framgangen.

Solid spill i Bogota

Torsdag åpnet han turneringen i Colombia med 67 slag (par 71) etter seks birdier og to bogeyer. Fredag fulgte han opp den gode starten med en enda skarpere 66-runde, og spesielt på siste ni fant Ventura flyten.

En eagle og fire birdier la grunnlaget for en backnine på 30 slag. Dermed avanserte han 13 plasser på ledertavlen.

Med to runder igjen å spille var Ventura -8, bare to slag bak ledende Kevin Dougherty, og gikk ut i lederball. Og søndag var han igjen tilbake på toppen av et leaderboard.

Det var en stund siden sist. Og det holdt ikke helt inn. Men etter motgang og vonde opplevelser, var 7. plassen likevel en seier.

Her er resultatene

Her er poenglisten

Powered by Labrador CMS