Nå satser jeg friskt mot mitt nye mål: Topp 10 på verdensrankingen for amatører før jeg trer inn i de profesjonelles rekker!
Da rankingen ble offentliggjort forrige uke var jeg nummer 28 i verden i henhold til R&A´s poengsystem, og dette er min høyeste ranking noensinne. Selv om denne rankingen handler mest om prestisje, kan den faktisk være veldig verdifull om man lurer seg med helt i toppen.

De tre høyest rankede amatørene som er påmeldt Qualifying School i Europa slipper nemlig å spille første steg av kvalifiseringen til høsten, med forbehold om at disse tre er ranket innenfor topp 10. Å klatre på lista er naturligvis ekstra vanskelig når man er helt i toppen, men jeg synes uansett dette er et bra mål å ha for å skape litt ekstra motivasjon på tampen av min collegekarriere.

Denne rankingen oppdateres på www.randa.org hver onsdag klokken 13.00, og gir en veldig god oversikt over de beste amatørene i verden.

Siden forrige ukes blogg har jeg rukket å gjøre litt forskjellig, men det mest nevneverdige i denne sammenheng er vel turneringen som gikk av stabelen i grensebyen Laredo, Texas.
Jeg syntes selv at jeg hadde veldig mye mer å gå på spillemessig denne gangen, så jeg var i grunn ganske overrasket over å havne så høyt som nummer fem på lista ved turneringens slutt.

Det føltes som om jeg rotet bort en del unødvendige slag de to første rundene, så at jeg fortsatt var med i toppen er jo et veldig bra tegn. Når middelmådige uker gir resultater som tidligere ble sett på som enestående, tyder det bare på at jeg har tatt mange steg i riktig retning. Moro!

I begynnelsen av vår såkalte vårferie, før vi reiste til Laredo, var jeg og  mine lagkamerater vertskap for årets sponsorturnering i lagets regi. Coach Priest var real nok til å ”trekke” meg til å spille med en av Baylors viktigste støttespillere, da han syntes dette kunne være smart med tanke på min fremtid som golfspiller. Denne dagen var veldig verdifull for meg, og det virket som om det var opptil flere som var interessert i å bruke sine kontakter for å få min proffkarriere på bena.

Siden jeg fremdeles er amatør og dermed ikke har anledning til å inngå avtaler, kan jeg foreløpig ikke realisere ideene jeg sitter inne med. Dette er veldig frustrerende, spesielt med tanke på at jeg liker å ha ting fullstendig under kontroll, men jeg både håper og tror at et bra opplegg vil falle på plass til slutt.

Det er mange ting som skal ordnes før jeg kan kalle meg en etablert proff, og som de fleste vet, er man helt avhengige av gode støttespillere i idretten. Alle bidrag mottas med stor entusiasme og takknemlighet, så hvis noen av dere trofaste blogglesere har noen gode tanker å dele, setter jeg veldig pris på det. Ta kontakt!

Selv om fremtiden er spennende, fokuserer jeg mest på å avslutte collegekarrieren med stil og å gjøre mitt beste for hjelpe laget mot slutten av sesongen. Vi har store ambisjoner for årets sesong, og med tanke på Baylors enorme suksess på idrettssiden det siste året har vi veldig mye å leve opp til.

Våre lag i amerikansk fotball og basketball har fått veldig mye oppmerksomhet nasjonalt, og Baylor er virkelig i ferd med å bli en stormakt i den øverste divisjonen for collegeidrett.

Det har vært en helt utrolig opplevelse å få ta del i alt dette, og iblant er det nesten uvirkelig å se gode kamerater spille for millioner av seere i beste sendetid. Kulturen for idrett her borte er rett og slett helt unik, og bare dette i seg selv er en enorm inspirasjonskilde for utøvere i alle idretter. Å vite at man har et helt universitet i ryggen hver gang man spiller er ganske spesielt, og denne tilhørigheten er utvilsomt noe jeg kommer til å savne!

Neste turnering for vår del er i slutten av måneden, når vi tar turen til Augusta, Georgia. Som en del av dette arrangementet får alle deltakerne billetter til første treningsrunde for The Masters, noe jeg ser veldig frem til. At jeg bare var et par matcher unna å kvalifisere meg for The Masters som spiller, sitter naturligvis friskt i minnet, men jeg tror fortsatt dette blir en opplevelse jeg ikke vil glemme med det første.

Innen den tid har jeg diverse skolearbeid som skal gjøres unna, men dere hører fra meg igjen neste mandag.
 
Jeg er for øvrig også å finne på Twitter:

Følg med videre!