LPGA-Tour//

Borge etter debutrunden: – Det er større opplegg

En godkjent runde på riktig side av par ble fasiten for Celine Borge i debuten på LPGA Tour.

Det ble en godkjent debutrunde for Celine Borge på LPGA-touren.
Det ble en godkjent debutrunde for Celine Borge på LPGA-touren.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag var starten for et nytt kapittel for Celine Borge, da hun spilte sin første runde som fullverdig medlem av LPGA-touren.

Det nye nivået så hun ut til å takle på strak arm. Til tross for raskere greener og vanskeligere flaggplasseringer åpnet Vestfold-spilleren forrykkende med å gå én under par på de første ni (hun startet på hull ti).

Etter runding fortsatte hun godspillet med birdier på hennes ellevte og tolvte hull. Runden inneholdt dessverre også noen blemmer på scorekortet med en dobbel-bogey på hull seks og en bogey på hull 16.

Fasiten på den første LPGA-runden ble 71 slag (–1) og foreløpig delt 77. plass.

Borge er i celebert selskap på den plasseringen med blant annet major-vinnerne Brooke Henderson og Anna Nordqvist, Charley Hull, Jessica Korda, Brittany Lincicome og en annen debutant, Alexa Pano, kjent fra Netflix-dokumentaren «The Short Game».

LPGA Drive-On Championship spilles på Superstition Mountain CC i Arizona.

Førsteinntrykket

Den norske hovedpersonen er fornøyd med eget spill på førsterunden.

– Det gikk greit. Det var fint birdie-puttene gikk i, forteller hun til Norsk Golf etter runden.

Borge er ikke helt sikker på hva som er de største forskjellene i forhold til Epson-tour og Ladies European Tour-tuneringer er enda, men førsteinntrykket hennes er at LPGA er et helt annet sirkus.

– Det er større opplegg. Det er gøy, sier hun.

Team Norway-trener Geoff Dixon er på plass i Arizona for å følge vår nye LPGA-spiller. Han er imponert over hvordan hun taklet vanskelighetsgraden.

– Celine så veldig komfortabel ut der ute. Jeg trodde greenene, som jeg anslår til å være omtrent 12,5 på stimp-meteret, kom til å være vanskelige, men hun håndterte det veldig bra, sier Dixon til Norsk Golf.

Tallenes tale viser at Borge klarte å håndtere den store scenen svært godt. Ti av fjorten fairwaytreff med en gjennomsnittsdistanse på 233 meter, samt 16 av 18 greentreff.

Fredag slår hun ut klokken 13.50 (21.50 norsk tid) med samme duo, tyske Aline Krauter og japanske Yuna Nishimura, som dagen i forveien.

TV-sendingen begynner på Viaplay klokken 23.00, så det er fullt mulig å se den nye norske LPGA-spilleren på skjermen i kveld!

Alison Lee, Jenny Shin og Gaby Lopez leder turneringen på scoren –7.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS