LPGA-TOUR//

Borge greide cuten i debuten: - Imponerende

Celine Borge klatret 38 plasser og sikret seg med det helgespill i debuten på LPGA-touren. Treneren lar seg imponere over spesielt én ting.

Celine Borge
Team norway-trener Geoff Dixon lot seg imponere av Celine Borges spill i Arizona.
Publisert Sist oppdatert

Borge, som rykket opp til golfens høyeste nivå før denne sesongen, hadde en jobb å gjøre før andrerunden i LPGA Drive on Championship som spilles på Superstition Mountain CC i Arizona.

Åpningsrunden på 71 slag (-1) plasserte henne på 77.-plass, akkurat utenfor cut-grensen, og ga Vestfold-spilleren en jobb å gjøre om hun skulle greie cuten i debuten.

Den utfordringen tok Borge på strak arm. Med fem birdier og én bogey avanserte Borge 38 plasser på ledertavlen, ti delt 39.-plass før lørdagens runde.

- Imponerende

Til Norsk Golf sier Team Norway-trener Geoff Dixon følgende etter halvspilt turnering:

- Celine ser veldig komfortabel ut der ute. Jeg er imponert over hvor bra hun har tilpasset seg de nye omgivelsene.

Dixon sier at statistikken er på Borges side når det kommer til å sammenligne spillet fra tee og green med gjennomsnittet på LPGA-touren.

- Min bekymring gikk ut på hvordan hun kom til å takle de hurtige greenene. Men spillet de siste 36 hullene viser at hun har prestert særdeles godt med putteren.

Med en totalscore på -5 har Borge sju slag opp til ledertrioen, thailandske Moriya Jutanugarn, kanadiske Maddie Szeryk og koreanske Jenny Shin (-12).

Borge er i celebert selskap på den plasseringen med blant annet major-vinnerne Brooke Henderson og Anna Nordqvist, Charley Hull, Jessica Korda, Brittany Lincicome og en annen debutant, Alexa Pano, kjent fra Netflix-dokumentaren «The Short Game».

Et helt annet sirkus

På sin første moving day på LPGA-touren slår Norges beste kvinnelige golfer ut klokken 18.10 (norsk tid). Hun spiller sammen med koreanske Hye-Jin Choi, som deler 39.-plassen med blant andre Borge.

Etter åpningsrunden

sa Borge til Norsk Golf at hun ikke er helt sikker på hva som er de største forskjellene

i forhold til Epson-tour og Ladies European Tour-tuneringer ennå, men førsteinntrykket hennes er at LPGA er et helt annet sirkus.

– Det er større opplegg. Det er gøy, sier hun.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS