Bursdagsbarnet dro hjem med gavene

Klemmene og gavene ble mange da Mia Sandtorv Lussand (16) feiret bursdagen på Kragerø GK mandag. Med storspill i finaleturneringen av Srixon Tour dro hun hjem med halve premiebordet.

Publisert

Tre ganger i løpet av få minutter måtte Fana-spilleren takke de som skulle takkes. Til slutt var hun tom for ord, men hadde hendene fulle av førstepremier. En vase for finaleturneringen, et fat for Norgescupen, og mer glasstøy for sammenlagtseieren i årets Srixon Tour.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Måtte vinne

Før helgen visste Lussand at hun måtte vinne finalen i U19-klassen for å holde lagvenninnen Silje Torvund Ohma bak seg i sammendraget. Samtidig kunne Ohma sikret seg det største glassfatet med en andreplass i Kragerø. Det klarte hun ikke.

Til slutt endte det med en overlegen turneringsseier for bursdagsbarnet Lussand. Med runder på 67, 70 og 66 slag var hun hele ti slag foran sine nærmeste utfordrere, Live Hope fra Byneset GK og U15-spilleren Sofie Binder Engesæth, Oslo GK.

– Ja, dette var gøy. Jeg visste at jeg lå bra an, men alt kan skje i golf og du kan aldri forvente noe. Jeg går alltid bare ut for å spille mitt beste, og denne gangen gikk det min vei. At det også er bursdagen min, er selvsagt veldig moro, sier vinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åpnet med birdie

Med «halve slekta» fra Bergen tilstede satte Lussand tonen umiddelbart på sisterunden. Dagen i forveien hadde hun senket innspillet til eagle på hull 1. Mandag fulgte hun opp med birdie.

– Ja, det var et fint hull for meg denne helgen, men det var ikke sånn at utslagene var så gode, det var innspillene som gjorde at scoren ble bra der, smiler hun.

Med solid spill i 2019 har den unge Fana-spilleren markert seg på flere fronter. Én av styrkene i spillet har vært lengden fra tee.

– Det beste med denne helgen var at jeg fikk mer uttelling for lengdene mine. Tidligere i år har jeg slått for dårlige wedger, men her i Kragerø var det bedre. Og så har jeg også puttet ganske bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mer helhet i spillet

På mange måter oppsummerte finalehelgen Mia Sandtorv Lussands sesong. En sesong der helheten i spillet har falt mer på plass.

– Jeg er ikke blitt bedre på én konkret ting. Jeg føler at det er alt sammen. De dårlige slagene mine er blitt mindre dårlige, og det gjør at også de svakere rundene ikke er så svake. Jeg har fått samlet spillet mitt på alle områder, forsikrer hun.

Samtidig er golf en mental øvelse. I går ble sisterunden av Srixon Tour forskjøvet med flere timer som følge av en frosthvit bane i morgentimene. Så sent som halv ett gikk spillerne ut i shotgun-start på en strøken Kragerø GK, og ingen syntes å mestre endringene bedre enn bursdagsbarnet fra Bergen.

Hun legger ikke skjul på at ambisjonene er høye.

– Jeg håper å kunne spille på én av de store tourene og leve av golfen. Neste år blir det nok flere utenlandsturneringer i tillegg til spill i Norge. Det viktige er at jeg får utviklet meg mot mange andre gode spillere, sier Mia Sandtorv Lussand.

PS! Nevnte Sofie Binder Engesæth Fra Oslo GK hadde allerede før helgen vunnet sammenlagt i jentenes U15-klasse. Hun spilte sin første turnering i U19 etter å ha fått dispensasjon til å bytte klasse. Oslo-jenta viste med solid spill at hun også kan bite godt fra seg på et høyere nivå, og endte på en imponerende 3. plass i Kragerø.

Srixon Tour-finale i Kragerø – resultater

Srixon Tour Order of Merit J15 totalt

Srixon Tour Order of Merit J19 totalt

Powered by Labrador CMS