Elias med suveren seier i Finland!

Elias Bertheussen tar med seg sitt andre trofé hjem etter å ha vunnet sin første turnering på Ecco Tour og årets andre proffseier.

Publisert

Med en suveren to-slags ledelse før sisterunden var trønderen fornøyd. Han åpnet siste runden med fem strake par, før den første av fem birdies trillet i koppen. Så kom det en lei bogey på påfølgende hull, men på hull ni kom dagens andre birdies, og en under par etter ni.

– Jeg var spent både før og under runden, forteller Bertheussen til Norsk Golf.

På hans siste ni ble det en fantastisk oppvisning av 23-åringen. Han startet med fire strake par før birdie nummer tre kunne noteres. To hull etter, på hull 16 kom ytterligere en birdie før han avsluttet på mesterlig vis med dagens femte birdie på hull 18!

– Spillet var trygt og solid, og jeg er veldig fornøyd med de slagene jeg slår under press i dag, sier han.

Rundene 69 – 69 – 68 og ti under par totalt tok ham til en seier på fire slag over finnen Antti-Juhani Ahokas. Finnens avsluttende 69-runde tok ham til seks under par.

Gratulerer med nok en seier, Elias!

Runde 1 og 2

Elias Bertheussen leder med tre slag før siste runde lørdag.

Denne uken spilles Finnish Open på Nordcenter Golf Resort.

I går ble det plukket mange birdies men to bogeys og en dobbel bogey ødela litt. Allikevel en veldig bra runde på -3. I dag ble det litt færre birdies men det hjelper at de doble holder seg unna. -3 i dag også og tre slags ledelse med -6.

Elias er tydeligvis i god form. Han tok sin første profesjonelle seier da han nylig vant Nordea Challenge på Hauger.

– Ny bra dag på banen, ny 69 runde! Synes jeg har funnet en bra måte å spille banen på, og har slått solide slag.

Elias kan med fortsatt god innsats spille seg inn på Challenge Tour. De fem beste i Nordic League får nemlig kategori på Challenge Tour og der er Elias nå på 27.plass. Sondre Erevik Ronold er for øvrig nummer 24 i Nordic League.

Dennis den Roover misset cuten med ett slag og Ole Fremstad trakk seg etter en runde.

.

Powered by Labrador CMS