DP WORLD TOUR//

Ett slag unna for Krogh i Emiratene

Med minst mulig margin blir det ikke helgespill for Drammen GK-spilleren Kristian Krogh Johannessen.

Kristian Krogh Johannessen spiller Ras Al Khaimah Championship denne uka.
Kristian Krogh Johannessen spiller Ras Al Khaimah Championship denne uka.
Publisert Sist oppdatert

I to uker på rad har Kristian Krogh Johannessen stått på sidelinjen da han ikke har hatt høy nok kategori til å få starte på DP World Tour.

Tidlig torsdag morgen norsk tid fikk han endelig sin sesongstart, og Drammen-spilleren gikk en god førsterunde i Ras Al Khaimah Championship i de Forente Arabiske Emirater.

Krogh endte ett slag under par for dagen etter tre birdier og to bogeyer på Al Hamra GC.

Dessverre satt ikke spillet like bra på fredagsrunden. Da ble det to birdier, to bogeyer og resten par i en runde som, naturlig nok, endte på par.

Dermed endte han ett fattig slag unna cutgrensen som gikk på –2.

Kamp fra tee

Ifølge slagsporingen på europeantour.com var det en noe rusten Krogh som kjempet seg til scorekort-mottaket torsdag morgen.

Oversikten viser at han bare traff to fairwayer på førsterunden, men klarte likevel å avslutte de første ni hullene ett slag under par etter birdier på hull åtte og ni.

Historien var ganske lik på fredagen. Med kun tre fairway-treff å finne på oversikten, så det ut som en kamp for å komme nærme nok hullet til å konvertere de birdiemulighetene som dukket opp.

Det åpnet bra med birdie på hull én, men deretter kom det to raske bogeyer på hull to og fem. Han kom seg tilbake på par for runden med dagens siste birdie på hull 16.

Hjelp fra lyktene

Selv om det ikke blir norsk representasjon å se på Al Hamra Golf Club, er Skandinavia godt representert.

Danske Rasmus Højgaard er i delt ledelse med polske Adrian Meronk og skotske David Law på –11. Tvillingbroren Nicolai Højgaard er ikke langt unna toppen på en foreløpig delt 15. plass.

Lederen måtte riktignok ha litt flaks for å komme til den posisjonen han er i. På det nest siste hullet var ballen på vei ut i buskaset til venstre, men ettersom banen har installert kveldslys, ble han reddet av en lykt. Ballen spratt like så godt ut på fairway igjen.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS