UTSTYR//

Her er Cobra-putterne som skal vinne venner

Cobra har lansert sine oppdaterte 3D- og Vintage-puttere for 2024. De er verdt å sjekke ut.

Cobras nye putterfamilie er delt i to – en 3D-printet serie og en Vintage-linje. Her er modellen Nova.
Publisert Sist oppdatert

Det er lett å glemme at 3D-printing inntil nylig var en utradisjonell produksjonsteknikk. 

Da Cobra i samarbeid med HP var først ute med å 3D-trykke komponenter til den originale Grandsport i 2021, vakte det naturlig nok stor oppmerksomhet. I et betydelig marked som Sverige hadde Cobra et år senere en markedsandel på nesten 15 %. 

Gode produkter med en tilsvarende god pris har gitt Cobra mange venner i vårt golfgale naboland, og vennskapet gror også i Norge.

Også putter-suksess?

Riktignok er det først og fremst jernkøller og wooder som har lagt grunnlaget til Cobras suksess de siste årene. Store aktører i et mettet putter-marked har ikke gjort det like enkelt å øke tilstedeværelsen på greenene.

Selv deres største profiler, Rickie Fowler og Lexi Thompson – som ellers har bagen full av Cobra-køller – synes å ha andre preferanser. Fowler sverger til sin Odyssey Versa, Thompson prioriterer en Scotty Cameron. Spørsmålet er om flere – også stjernene – vil vurdere Cobra når 2024-modellene nå ser dagens lys. 

Det skorter i hvert fall ikke på initiativet når de nå lanserer en ny generasjon 3D-puttere og en oppdatert Vintage-linje.

3D-familien Grandsport (f.v.), Supernova og Agera.

Videreutvikling av 3D-linjen

Om man bare ser på modellnavnene, kan man kjapt tro at den nye 3D-printede putterlinjen ser ut akkurat som den forrige. Men det stemmer ikke.

Modellnavnene er de samme, men både Supernova, Agera og Grandsport har gjennomgått betydelige forandringer. Etter vårt syn, i mer visuelt tiltalende retninger. 

Selv om mange andre nå bruker 3D-printing i forskning og utvikling, er Cobra fortsatt den eneste produsenten som har integrert teknologien i gjentatte produktlanseringer. Det gjør de lurt i. For 3D-printing gjør det mulig for Cobra å produsere komponenter til putterne sine som ikke ville vært mulig med tradisjonelle teknikker.

Agera har gjennomgått store endringer.

Av alle modellene har nok Agera gjennomgått den største forandringen. Borte er den kasseformede kroppen. Den er nå erstattet med en strømlinjeformet aerodynamisk vinge. Og forskjellen er så betydelig at Cobra lett kunne ha introdusert putteren som en ny modell. 

Her er nye Grandsport.

Det samme kan sies om nye Grandsport. Fra den opprinnelige 3D-printede utgaven har modellen nå fått et utseende som ligner mange øvrige «Anser-varianter». Bedre for øyet, men med endringen er den også blitt mer lik andre puttere.

Flere i Vintage-serien

I motsetning til de fysiske korrigeringene i de nye 3D-printede modellene, er endringene i Vintage-serien ikke like dramatiske. 

Noen hoder, som Nova og Stingray, har endret seg mye. For andre hoder er justeringene primært kosmetiske. Fargekombinasjonene på den forrige Vintage Black-linjen er erstattet med en oransje og en dyp grå finish.

Vintage-malletene Nova (f.v.), Stingray og Cuda.

Det skal godt gjøres ikke å finne sin favoritt blant alle de nye Cobra-putterne. Med en lang rekke ulike blad- og mallet-varianter er det mye å velge i, og de mange alternativene har ulik grad av tåheng til ulike putting-strokes.

Det beste rådet vi kan gi er å teste selv. Personlig likte vi godt 2024-versjonen Vintage Nova, som i likhet med sine brødre og søstre har gjennomgått strukturelle endringer. Vingene er nå solide, og den sentrale siktelinjen strekker seg nå dypt inn i putterkroppen. 

Her kan du lese mer om putterne

Powered by Labrador CMS