Hovland leder i Idaho – 18 hull unna PGA Tour-kortet!

Nå skal det mye til for at det ikke blir to nordmenn på PGA Tour neste år! Viktor Hovland kjemper om sin første profesjonelle seier i Albertsons Boise Open – den andre av tre sluttspillsturneringer i Korn Ferry Tour Finals.

Publisert

Er det noe egentlig noen som helst tvil om at denne gutten hører hjemme på PGA-touren?

21 år gamle Viktor Hovland har overbevist uke etter uke gjennom hele sommeren i debutsesongen som proff, og hver eneste uke har høydepunktene tilsynelatende toppet det han gjorde den foregående uken.

Årets soleklare høydepunkt vil imidlertid komme på søndag hvis han klarer å holde det gående i avslutningsrunden av Albertsons Boise Open i Idaho.

Hovland har gjort det til vane å tråkke på gassen når han kommer til helgens avgjørende runder, og lørdag fortsatte han i samme spor med en imponerende runde på 64 slag (-7) – en tangering av hans laveste score denne sesongen og hans femte 64-runde (!) så langt i år.

Den løftet ham fra 10.-plass til ledelse alene på 15 under par sammenlagt, ett slag foran amerikanerne Rob Oppenheim og Bronson Burgoon.

Dermed skal han kjempe om proffkarrierens første seier på søndag, og enda viktigere: en fast plass på PGA Tour neste sesong sammen med Kristoffer Ventura som allerede har «kortet» i lomma.

For å få til det må han ende blant de 25 beste. Hovland har for øyeblikket en hvilepute på seks slag ned til den grensen.

På spørsmål fra pressen etter runden på om han kunne forestilt seg noen bedre start på proffkarrieren, svarte Hovland:

– Ja, det hadde jo vært fint å vinne!

(Artikkelen fortsetter under)

Da han senere ble intervjuet av GOLFTV på norsk, sa han at han tar ingenting for gitt på søndag.

– Det er ikke lenge siden jeg spilte college. Tanken på at jeg kan ta min første profftittel allerede, er kul. Vi får se hva som skjer; jeg må fortsatt spille bra, sier Hovland, som har endt blant de 16 beste i fem strake turneringer, og klart cuten i hele ni turneringer på rad.

På de fem siste turneringene er han 70 under par (!) sammenlagt, så det er kanskje ikke så rart at pgatour.com erklærte ham som forhåndsavoritt. 

Hovland startet lørdagens runde forrykende med tre strake birdies, etterfulgt av nok en birdie på det femte par 5-hullet. Etter seks strake par rullet han i en fin birdieputt igjen på hull 12, senket nok en birdie på hull 15, før han gjorde et mesterlig up-and-down fra bunkeren på hull 16 for dagens syvende birdie og ledelse alene.

(Artikkelen fortsetter under)

Solo leader. Viktor Hovland is in total control @Boise_Open. pic.twitter.com/Pp82vjWUQl — Korn Ferry Tour (@KornFerryTour) August 24, 2019

Etter par på korte hull 17 ble den bogeyfrie runden plutselig truet da utslaget med driveren på hull 18 gikk langt venstre, ble bremset opp av en gren og bare så vidt klarte å klarere vannhinderet.

Hovland slo seg opp akkurat kort av green fra den tykke roughen, men den påfølgende pitchen ble fem meter for kort. Han klarte likevel å redde par – et spektakulært et sådan – som garantert føltes mer som en birdie.

(Artikkelen fortsetter under)

Dead left off the tee. Muscle up a 6-iron. Drill the 15-footer. An insane par from Viktor Hovland. pic.twitter.com/dwDrItJNYP — Korn Ferry Tour (@KornFerryTour) August 24, 2019

Det skal til sammen deles ut 25 PGA Tour-kort i Korn Ferry Tour Finals-sluttspillet, der det er om å gjøre å samle inn flest mulig poeng totalt på de tre turneringene. Akkurat nå ligger Hovland på toppen av den predikerte poenglisten.

Skulle han beholde den plassen ut Finals, er han garantert å få spille alle de største PGA Tour-turneringene neste år, med unntak av WGC-turneringene og majorene.

NB! Hovland starter sisterunden klokken 19.55 norsk tid. Sendingen på GOLFTV starter ikke før 23.30.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS