SNIKTITT AV FULL SWING//

Ingen Viktor på Netflix: – Mye å glede seg til likevel

Onsdag neste uke slippes «Full Swing» over hele verden. Joakim Mikkelsen har sett serien.

Kommentator Joakim Mikkelsen, her på jobb i Viasat-studioet, har fått tilgang til den nye Netflix-serien før premieren neste onsdag.
Kommentator Joakim Mikkelsen, her på jobb i Viasat-studioet, har fått tilgang til den nye Netflix-serien før premieren neste onsdag.
Publisert Sist oppdatert

Én uke før det braker løs, er forventningene store til den nye Netflix-serien om golfsirkuset på PGA Tour. Og rapportene om hva vi kan vente oss, deles allerede på Twitter og i andre kanaler.

– Jeg fikk en forespørsel om «early screening» og takket ja til det, forklarer Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen til Norsk Golf.

Han var ikke sein om å hive seg over de åtte episodene av «Full Swing». Og det første han kan bekrefte, er en dårlig nyhet for alle norske golffans.

Hovland er ute

– Viktor Hovland er ikke med i noen av episodene. Det er selvfølgelig kjedelig for oss. Han var jo tiltenkt en rolle her, og Netflix startet også filmingen. Men vi må bare respektere at Viktor selv opplevde det hele som et stress og valgte si stopp. Det er mye å glede seg til her likevel, forsikrer Jokke.

«Full Swing» er golfversjonen av «Drive to Survive», Netflix-suksessen som sørget for at seertallene til Formel 1 mangedoblet seg. Tidligere i år slapp strømmetjenesten også en tilsvarende karakterdrevet dokumentarserie om tennis.

– På mange måter følger «Full Swing» den samme oppskriften, men det oppleves likevel som noe helt eget fordi sportene er så forskjellige, sier Joakim Mikkelsen, som selv opplevde å få økt innsikten og interessen for Formel 1 etter å ha sett den originale serien.

Flere har rapportert at konflikten mellom PGA Tour og LIV Golf ikke er det bærende temaet i de åtte «Full Swing»-episodene. Men den er likevel sentral, forsikrer Viaplay-kommentatoren.

Overraskende åpne

– Jeg var redd for at serien skulle feige litt ut, men spillerne i serien er faktisk overraskende åpne. Feiden mellom PGA Tour og LIV Golf er på ingen måte utelatt, og selv om det har vært litt stille i noen måneder nå, er jeg sikker på at feiden vil blusse opp igjen når serien slippes.

– Det er mye krutt her. Flere får passet sitt påskrevet. Og jeg skvatt flere ganger i stolen over det som ble sagt, understreker Jokke.

Verdensener og PGA Tour-forkjemper Rory McIlroy sa opprinnelig nei til å delta, men hang seg på mot slutten av sesongen. Han er hovedpersonen i seriens åttende og siste episode.

Avslutningen er også Mikkelsens favoritt.

– Den episoden likte jeg nok best. Som seere får vi møte en svært frittalende Rory McIlroy. Men det er flere høydepunkter her, som den første med Jordan Spieth og Justin Thomas. Og mer ukjente Joel Dahmen, en episode som også samboeren min likte, og hun er ikke det minste interessert i golf.

– Tror du serien vil få stor effekt?

– Det tror jeg. Internasjonalt vil nok Golf-Twitter gå bananas neste onsdag. Her hjemme ville serien utvilsomt fått mer oppmerksomhet og flere seere hvis Viktor var med. Men vi kan jo håpe på en sesong 2, og at Viktor vil være med da, sier Joakim Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS