Kanonrunde av Ventura

Kristoffer Ventura gikk ut i hundre, og tok et voldsomt byks oppover resultatlista. På søndag kjemper han om en plassering blant de ti beste.

Publisert

Norskmeksikaneren startet tredjerunden på delt 53. plass, men kunne ikke drømt om en bedre start på runden. Birdie på begge de to første hullene satte standarden.

Med tre birdier, ett par og én bogey på de neste fem hullene tok Ventura store byks oppover lista.

– Det var veldig solid i dag. Jeg spilte bra fra tee, og inn til green. Med puttingen min, så ble det ganske enkelt, sier Ventura til Eurosport etter runden.

Altså WOW for en fantastisk golfrunde av Kristoffer Ventura i dag 😁 Den norsk-meksikanske gutten imponerer stort i dag 🇧🇻🇲🇽 Fantastisk godt å se han høyt oppe på listene igjen 😁🏌‍♂️⛳ Nå blir det spennende i morgen!! Fantastisk Kristoffer!! 😁#APInv @NorskGolf @ESN_golf pic.twitter.com/JHhUmAEsP7 — Irene Sandmoen (@IreneSandmoen) March 6, 2021

Birdieshow

26-åringen startet back nine på samme vis som de første ni hullene, med birdier på både hull 11 og 12. En bogey på hull 15 var langt fra nok til å ødelegge det som til slutt ble en av dagens fem beste runder.

– Det var litt og ned på et par hull, men jeg greide å hente meg inn, spesielt på hull 16 som var en bra par. Det var ganske solid i dag.

Der er Kristoffer Ventura ferdig på Bay Hill, og går i klubbhuset på 5 under par, som er dagens beste runde så langt! 7 birdies og 2 unødvendige bogeys. For en runde! 👏🏽🏌🏽‍♂️ — Jørgen Sollihaug (@Jsollihaug) March 6, 2021

– Hva var forskjellen på dagens runde og rundene på torsdag og fredag, spurte spørsmålsstilleren?

– Jeg var sterk fra tee og på innspill. Kan jeg gjøre mye av det samme fremover, så blir turneringene fremover enklere.

Venturas kanonåpning til tross, Jordan Spieth åpnet enda heftigere:

– Gleder meg

Da Ventura signerte scorekortet for sin runde på 67 slag, hadde toppen av resultatlista, blant dem Viktor Hovland, som spiller sammen med Rory McIlroy, enda ikke gått ut. Ventura lå da på delt 14. plass, nesten førti plasser opp. Da hele feltet var ferdig, og engelskmannen Lee Westwood hadde overtatt ledelsen, lå Ventura på delt 23. plass; et avansement på 31 plasser siden dagen før.

– Det blir gøy å spille én dag til på en veldig tøff bane. Jeg er nysgjerrig på hvordan banen spilles på søndag. Jeg skal gjøre det beste ut av det, og jeg gleder meg, sier han etter runden.

– Viktor Hovland sier at du er en spiller han virkelig ser opp til; hva tenker du om det?

– Det er veldig hyggelig å høre. Vi snakker mye sammen, og prøver å være mye sammen når vi spiller samme turneringer. Det er veldig hyggelig, og vi har et godt forhold.

Slo Hovland med ti slag

Engelskmannen Lee Westwood leder turneringa (-11). Etter at Ventura slo Hovland med ti slag på lørdagens runde, er det nå Ventura som er best av de to nordmennene, tre slag bak topp sju.

På søndag skal Ventura spille sammen med amerikaneren Kevin Kisner. Duoen går ut klokka 18.05, norsk tid.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS