Nå blir det finpuss

Etter en verdifull gjennomkjøring på Adams Tour i Louisiana, bærer det nå til Lewisville, Texas og første steg av Q-School.

Publisert

Turneringen i Lake Charles hadde mye positivt å by på, men det er fremdeles en del ting som må finpusses før neste uke. Det lange spillet var stort sett bra hele turneringen, men de to siste rundene la jeg dessverre igjen altfor mange slag på greenene. Dette var litt overraskende med tanke på at puttingen egentlig har tatt seg opp betraktelig de siste månedene, men forhåpentligvis får jeg finjustert dette i løpet av de neste dagene.

Ni under par på fire runder holdt til slutt til en delt 26.plass, og på tross av at Gray Plantation er en relativt enkel bane, sier jo dette en del om nivået selv på mindre tourer. Amerikanske mini-tourer som denne kryr av unge spillere som vil ta steget opp til neste nivå, samt noen eldre som har rykket ned fra høyere divisjoner.
Det faktum at David Gossett – tidligere amatørstjerne og vinner på PGA Tour – må finne seg i å spille på dette nivået, er for eksempel et godt symbol på de hårfine marginene mellom ”himmel” og ”helvete” i proffgolf.

De aller fleste som spilte i Lake Charles, skal også prøve lykken i Q-School i tiden fremover. Det spilles på mange forskjellige baner, men for min del er det The Lakes at Castle Hills utenfor Dallas som gjelder. Dette er den samme banen jeg spilte første steg på i fjor, så jeg vet hva som venter meg og hva slags spill som kreves.

Husker jeg ikke helt feil, så var det 19 spillere som avanserte herfra til andre steg i 2012. PGA Tour´en vurderer feltets styrke og fastsetter antall kvalifiserende plasser deretter, men som regel er det mellom 18 og 20 spillere som avanserer fra hver bane. Det spilles uten cut i alle stegene av Q-School, så det aller viktigste er å spille smart, være tålmodig og unngå de store blemmene.

Som jeg nevnte forrige uke, tar fatter´n turen over dammen for å være der som køllebærer og moralsk støtte. Han pleier å være ganske flink til å holde meg i tøylene når jeg blir litt for aggressiv, så jeg regner med at vi finner en passende spillestrategi før spillet slås i gang på tirsdag.

De kommende dagene vil gå med til en blanding av banespill og trening, med spesielt fokus på chipping og putting. Når det kommer til stykket er det dette som utgjør forskjellen mellom suksess og flopp, så jeg skal gjøre alt jeg kan for at denne delen er så skarp som mulig før startskuddet går.

For de som er interesserte i å følge med, vil all informasjon finnes her: https://pgatq.bluegolf.com/bluegolf/pgatq13/event/pgatq1319/index.htm
Turneringen starter altså tirsdag den 15. oktober, med innspillsrunder søndag og mandag.

I mellomtiden er det bare å glede seg over at Strømsgodset har gjeninntatt Tippeliga-tronen! At Hønefoss skulle stjele poeng fra RBK var det nok ikke mange som hadde forventet, men vi med blått blod takker og bukker . . .

Powered by Labrador CMS