Nærmer seg megapremien

Rory McIlroy leverte nok en knallsterk runde i Shanghai lørdag.

Publisert

Nord-irens tredjerunde på syv under par (65) gjør at han nå leder med tre slag på Anthony Kim før avslutningsrunden av Shanghai Masters. Rory gjorde syv birdies og resten par på det som var en feilfri runde som tok ham til 18 under par for turneringen.

– Nok en god dag på banen! Jeg er begeistret for at jeg har muligheten til å vinne igjen, skrev hovedpersonen selv på sin Twitter-profil etter runden.

Fire slag bak Rory følger sør-koreaneren Noh Seung-yul på tredjeplass, mens spillere som Ian Poulter og Hunter Mahan er seks bak.

De 30 spillerne i feltet kjemper om en gigantisk premiepott der hele 2 millioner dollar (10,8 millioner kroner) går til vinneren. Dette gjør Shanghai Masters til verdens mest lukrative turnering om man kun tar premiepengene i betraktning. 

Runde 2

Nord-iren gikk på tre under par (69), fem slag dårligere enn hans innledende 64 runde. Fredag slet han på de første ni, med bogey på det fjerde hullet og dobbelbogey på det niende etter å ha slått i vannet.

22-åringen hentet seg mesterlig inn på de siste ni med fire birdies og resten par for å avslutte med en totalscore etter to runder på 11 under par. 

– Jeg likte birdien på det 18., og jeg hadde en god back nine. De fire birdiene gjorde det mulig for meg å holde det gående etter dobbelbogeyen, sa McIlroy etter runden.

To slag bak Rory er Noh Seung-yul på andreplass etter en fantastisk runde på ni under par. 20-åringen gjorde birdies på tre av sine siste fire hull, og begynte runden på delt 18. plass etter å ha åpnet med 72 slag.

– Jeg skadet ankelen min før turneringen og har ikke hatt muligheten til å trene så mye som jeg ønsker. Jeg har bestemt meg for å være forsiktig med hvordan jeg spiller. Jeg puttet bra og gjorde mange gode valg, hvilket hjalp scoren min veldig, sier Noh.

Feltet bestående av 30 spillere kjemper om en megagulrot av en førstepremie på hele 2 millioner dollar, omlag 10,8 millioner kroner. Dette er verdens største pengepremie i golf. Til og med sisteplass blir belønnet med en sjekk på 25 000 dollar. Turneringen er ikke arrangert av en av de store tourene, og om McIlroy skulle dra i land seieren vil det bety at han likevel ikke tjener inn poeng til sin verdensranking.

Tre slag bak Rory er kjente navn som Louis Oosthuizen, Anthony Kim, mens Padraig Harrington og Hunter Mahan er fire bak.

Kilde: golf.com

Powered by Labrador CMS