Nesten klar for LPGA Tour: – Fokuserer på det neste slaget

Etter alt å dømme blir Celine Borge Norges neste spiller på LPGA-touren. Men enn så lenge tenker hun kun på det neste slaget.

Publisert

Celine Borge fra Tønsberg kjempet seg søndag til karrierens første turneringsseier på Epson Tour, utviklingstouren til LPGA Tour. Etter en massiv sisterunde på 63 slag i Tuscaloosa i Alabama, rykket også Vestfold-spilleren fra 16. plass til 5. plass på «Race For The Card»-listen hvor de ti beste sikrer kortet til neste års topp-tour.

På FaceTime fra USA er det en fornøyd og lettet Celine Borge som tar en prat med Norsk Golf etter gårsdagens turneringsseier:

– Det føles veldig bra å vinne!

Når visste du at seieren var i boks?

Man er jo aldri helt sikker, spesielt med tanke på at da jeg var ferdig hadde spilleren bak fortsatt to hull igjen. Alt kunne jo skje. Det var veldig deilig da scorekortene var levert og jeg faktisk hadde vunnet, forteller Borge.

Femteplassen på listen som foreløpig kvalifiserer henne til neste års LPGA Tour tenker hun dog ikke på akkurat nå.

– Jeg prøver å ikke tenke på kortet, men prøver heller å fokusere på det neste slaget, sier hun.

Én siste turnering står på programmet, når Epson Tour Championship i Florida slås i gang på torsdag. Dermed ruller turneringshverdagen videre for Vestfold-jenta de neste dagene, med innspillsrunde tirsdag og pro-am på onsdag.

– Etter dét er planen å reise hjem til Norge nå på mandag, og planlegge fremtiden derfra, legger hun til.

– Hun fortjener alt hun får til

Geoff Dixon er både treneren for Team Norway-kvinnene og en av Borges barndomstrenere. Han er stolt og imponert over hennes siste prestasjon.

– Jeg traff henne for første gang da hun var 13 år, så jeg har vært med på nesten hele hennes reise. Det hun gjør nå er enormt imponerende og hun fortjener alt får til, forteller Geoff Dixon.

Han forteller at det er vanskelig å se på de unge om de kommer til å nå helt til toppen, men én ting som utmerket seg hos Borge var personligheten hennes.

– Hun hadde en arbeidskapasitet og et driv allerede fra ung alder, og med det i bunn er det «lett» å hjelpe unge til å bli gode utøvere i fremtiden, sier han.

Basert på tall fra fjorårets Epson Tour var målet for Celine Borge og trenerteamet klart; snittscore på 71 slag per runde. Bakgrunnen? Snittscoren for hun som kom 10. plass i fjorårets «Race For The Card» var 71.28 slag.

– Hittill har snittet til Celine vært 71.43, men med en enorm utvikling de siste månedene har mye gått hennes vei. De siste åtte turneringene har hun en samlet score på –50, og det er dette som har løftet henne opp i kampen om LPGA-kortet, konstaterer Dixon.

Powered by Labrador CMS