Årets avslutning på PGA Tour-sesongen starter med The Northern Trust, hvor de 125 best rangerte spillerne på FedExCup-rankingen får bli med. De 70 beste går videre til BMW Championship, hvor feltet skal reduseres til 30.

De 30 beste spillerne møtes deretter i Tour Championship 2.-5. september for å kjempe om den gjeveste tittelen – og en førstepremie på utrolige 15 millioner dollar, eller drøyt 133 millioner norske kroner.

– Jeg føler at jeg har en god sjanse om spillet er der, sier Viktor Hovland til Discovery før alvoret dras i gang.

Også i fjor kvalifiserte nordmannen seg til en plass blant de 30 beste, men gikk da inn i Tour Championship med et mye dårligere utgangspunkt enn han vil gjøre i år.

Turneringsformatet i Tour Championship gir de høyest rangerte spillerne flere slags fordel når alt skal avgjøres i den siste turneringen. Som én av de lavest rangerte spillerne i feltet startet Hovland i fjor ti slag bak Dustin Johnson, som endte opp med å vinne turneringen.

Denne sesongen er han trygt plassert som nummer 11 på rankingen, og vil ha en kortere vei til toppen av tronen. Samtidig har også nordmannen en helt annen selvtillit enn i 2020, da han uttalte at spillet ikke helt var der det skulle være.

Derfor ser også Hovland muligheten til å forbedre 20. plassen fra debutåret.

– Spillet mitt er mye bedre i år. Jeg føler jeg har tatt steg hele tiden og blitt bedre. Jeg har jobbet hardt og det har betalt seg. Å se den forbedringen så fort, er ganske kult. Så forhåpentligvis fortsetter jeg å bygge videre på det, sier Hovland til Discovery.

Til glede for norske tv-seere vil vi få se mye av den norske golfstjernen når The Northern Trust starter på Liberty National Golf Club torsdag. Viktor Hovland er valgt ut til å gå i featured group sammen med amerikanerne Xander Schauffele og Jason Kokrak.

Torsdag slår Hovland ut klokken 08.15 lokal tid i New Jersey, eller 14.15 norsk tid. Fredag går han ut kl 18.55 norsk tid.