17-åring vant etter omspill

Det ble dramatisk da briten Charley Hull spilte en overlegen 62-runde som sendte henne ut i omspill mot franske Gwladys Nocera. Skarpnord måtte over par på sisterunden.

Runde 4

Charley Hull var nødt til å spille en lav runde på 60-tallet for å i det hele tatt ha sjansen til å klore seg fast i ledelsen. Syv birdies og en eagle sendte 17 år gamle Hull til toppen av leaderboardet, side om side av franske Gwladys Nocera etter å ha spilt turneringens laveste runde.

Med tre hull igjen avsluttet jeg birdie, birdie, par og var nære en birdie på det 18. hullet. Den snek seg akkurat unna, forteller Charley Hull i intervjuet etter runden.

Nocera, som spilte en god runde for å ta ledelsen lørdag, holdt det gående lenge i det gode været, og med en par avslutningsvis hadde hun seiret. Det skjedde imidlertid ikke, og hun avsluttet det 190-yard lange par-3 hullet med bogey for en 67-runde.

Jeg har puttet dårlig hele uken så da er det lite man kan gjøre. Jeg gjorde mitt beste, men Charley spilte virkelig bra i dag og fortjener det, sa Nocera.

Nå fikk Nocera muligheten til å gjøre noe for å få tilbake godfølelsen på det 18. hullet, men Charley Hull beholdt flyten og gjorde kort prosess. Det ble en tidlig bursdagsgave for spilleren som blir 18 år gammel 20. mars, for med birdie på det første omspillshullet ble tenåringen seierskvinnen. Dette er hennes første seier som profesjonell.

Jeg hadde en metersputt for å vinne matchen i Solheim Cup i fjor, og putten i omspillet i dag fikk meg til å føle det samme. Nå føler jeg at jeg er god til å putte under sterkt press, sa Hull etter omspillet til ladieseuropeantour.com.

I fjor startet hun proff-karrieren sin på samme bane i Marokko. Da ble hun nummer to i turneringen, noe som var starten på en utrolig førsteårs-sesong. Hull var den yngste som noen sinne har spilt Solheim Cup, og ble i 2013 LET Rookie of the Year.

Heldigvis kom seieren før jeg rakk å bli 18 år, avslutter hun.

Sophie Giquel-Bettan kom på tredjeplass etter sin runde på to under par (69). Hun har fire slag opp til Hull og Nocera.

Marianne Skarpnord startet dagen bra og var på par etter seks hull med én bogey og en birdie. På hull 7, banens korteste par-3 hull hullet hun ut med sitt sjette slag og rundet fire over par etter en påfølgende bogey på hull åtte.

Til tross for to birdies på rad på 10 og 11 ville det være tøft å komme tilbake til 16. plassen. Hun avsluttet med en runde på 73 slag og delte til syvende og sist 25. plassen på én under par.

Runde 3

Marianne Skarpnord spilte solid i Marokko og avanserte etter dagens runde.

10.55 norsk tid gikk sarpingen ut på sin tredje runde av Lalla Meryem Cup. Hun startet dagen på 35. plass, men etter å ha vist gode takter utover i gårsdagens runde var det håp for avansement.

På en dag der mange spilte godt og kunne vise til runder på 60-tallet og mer enn en håndfull birdies var hun nødt til å slå til med en av dagens sterkeste resultater for å kunne klatre på leaderboardet.

Etter fem hull var Skarpnord én over par, men viste styrke og snudde scoren mesterlig nok engang. Med tre birdies på de fire neste var hun plutselig to under ved runding, men ytterligere et par birdies måtte til om hun skulle ha muligheten til å ende i en bedre plassering for søndagens runde.

Etter back-to-back birdies på 13 og 14 fullførte hun runden med 67 slag og endte -3 totalt etter tre runder. Dagens runde på fire under tilsvarer dagens tredje beste resultat og bragte henne opp til delt 16. plass. Hun har nå kun to slag til topp-10!

I teten finner vi to franske kvinner på henholdsvis 11 og 9 under par. På toppen er Gwladys Nocera etter en strålende 65-runde. Alene på andreplass og to slag bak ligger Sophie Giquel-Bettan. Titiya Plocksataporn fra Thailand gikk også seks under og deler dermed dagens laveste score med Nocera.

Runde 2

Marianne Skarpnord ble den eneste norske som tok seg videre i Lalla Meryem Cup. Caroline Martens misset cuten.

Etter første dag måtte jenta fra Sarpsborg to over par. Etter en tøff start med fire bogeys på de seks første hullene klarte hun å snu spillet. På hull åtte noterte hun seg dagens første birdie, og etter ni par på rad rundet hun av med en flott birdie på banens siste par-3 hull, hull 18. 73 slag totalt holdt til 59. plass etter første dag

Det var en betydelig bedre andrerunde for begge våre norske. Skarpnord startet langt bedre på andrerunden, og var -1 etter syv spilte hull. Etter å ha notert seg en dobbelbogey på hull 8 rundet hun én over par, og cutgrensen var plutselig farlig nære.

Men Marianne ville det annerledes. Etter tre par på hull 10, 11 og 12 kom dagens andre birdie som tok henne til even par, mens hun nok engang avsluttet bra og rundet av med birdie – par på de to siste hullene. Dermed hoppet hun 24 plasser opp til 35. plass.

Etter en god andrerunde på 70 slag (-1) ligger hun én over par sammenlagt. Hun har fem slag opp til topp-10 og kun to slag til topp-20, og med to gode runder denne helgen kan hun fort ende opp blant de 10 beste.

Mens Skarpnord lå vesentlig lenger opp på listene, måtte en skikkelig snuoperasjon til for Martens dersom hun skulle ha en sjanse. Med en sur tier på det 370 yards lange hull 16 endte hun med 81 slag første dag. Det tilsvarte 126. plass.

Gårsdagens runde på 3 over par (74) tok henne noen få plasser oppover leaderboardet, men dessverre var hun aldri i nærheten av cut-grensen. Med to skarve birdies på to runder og 35 putter i snitt blir det langt opp til både Solheim Cup-poeng og Order of Merit. Med denne ukens MC blir det hennes tredje missed cut av fire mulige. Hun klarte cuten i sin første LET-turnering ISPS Handa New Zealand Open der hun endte på delt 40. plass.

Heldigvis er hun ikke langt inn i sesongen, og skal vi se tilbake til fjorårets avslutning der hun vant siste steg av Q-school med hele åtte slag til andremann vil det komme flere muligheter for Martens til å hevde seg.

På toppen av listen Ariya Jutanugarn fra Thailand. Med rundene 68-66 og åtte under par sammenlagt er hun ni slag foran Skarpnord.