Moss & Rygge-spilleren hadde 21. plass som utgangspunkt for dens tredje og siste runden i Florida. Søndag fortsatte han fallet på leaderboardet.

Etter en avsluttende 76-runde, falt Ventura til delt 25. plass. Ventura kom godt i gang og var to under par etter halvspilt runde, men med fire bogeys og to dobbelbogeys i innspurten falt han tilbake.

Med fire over par for dagen endte han til slutt 13 slag bak den amerikanske vinneren Robby Shelton, som satte en par-putt på tre meter på det siste hullet for å vinne turneringen med ett slag.

Selv om det bare ble 25. plass på Ventura etter å ha ligget på tredjeplass etter den første runden, var helgens plassering hans beste i turneringen så langt. Dette var tredje gang han deltok. I 2011 og 2010 ble det henholdsvis 50. -og 65. plass på 17-åringen.

– TPC krever mye av en golfer, og det er utrolig lærerikt å få delta, kommenterer landslagstrener Niklas Diethelm på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

Nå vender Ventura nesen hjem mot Norge, og Suzann Pro Challenge. Der er skal han spille for Team Suzann på lag med Stine Pettersen, Maria Tønnessen, Marthe Wold, Vilde Eriksen, Kristian Krogh Johannessen, Mathias Bunæs og Petter Mikalsen i «landskamp» mot Sverige og Team Annika.

– – – – – – – 

 

Runde 2

Kristoffer Ventura slet med å finne rytmen i lørdagens andrerunde av Junior PLAYERS på Sawgrass.

Moss & Rygge-unggutten hadde gitt seg elv et ypperlig utgangspunkt med delt tredjeplass og en ett-slags margin opp til lederen etter første runde. Dessverre resulterte lørdagens runde i et fall ned til delt 21. plass.

Med 75 slag på scorekortet (+5), seks slag dårligere enn åpningsrunden har han nå en luke på ni slag opp til lederne Jim Liu og Robby Shelton før den siste runden. Ventura gjorde tre birdies, fem bogeys og en lei trippelbogey på sin runde.

Med 11 greentreff og 8 fairwaytreff spilte Ventura rent statistisk bedre fra tee til green, men med kostbare misser og 31 putter er han nå ute av seierskampen.

Turneringen avsluttes søndag.

Landslagstrener Niklas Diethelm følger Ventura langs sidelinjen. Les hans oppdateringer på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

Leaderboard

– – – – – – –

 

Runde 1

Kristoffer Ventura ligger på tredjeplass i storturneringen Junior PLAYERS Championship på TPC Sawgrass i Florida.

Moss & Rygge-spilleren har kommet godt i gang på ærverdige Sawgrass, der PGA Tour-turneringen PLAYERS Championship spilles hver vår. AJGA Turneringen Junior PLAYERS Championship er et av verdens mest prestisjetunge juniormesterskap.

17 år gamle Ventura er med som eneste nordmann, og spiller turneringen for tredje året på rad. Etter 50. og 65. plass de to siste årene, imponerte han stort fredag med en åpningsrunde på en under par.

Det holder til en delt tredjeplass med amerikaneren Brad Dalke, ett slag bak lederne Jim Liu og Robby Shelton.

Det var først og fremst putteren som reddet Ventura. Med syv greentreff og åtte fairwaytreff er det fortsatt rom for forbedring fra tee til green, men med 26 putter sikret han en sterk score.

Med fire birdies, en eagle og fem bogeys er Ventura en av totalt fire spillere under par. Sammen med franskmannen Pierre Mazier slaget bak på femteplass, er de to de eneste europeerne i topp-25 på leaderboardet.

Turneringen spilles over 54 hull fra fredag til søndag.