Martin Kaymer har hatt en solid start på sin 2011-sesong. 27. januar vant han Abu Dhabi HBSC Golf Championship på imponerende vis da han beseiret Rory McIlroy med åtte slag, og for tre uker siden endte han på andreplass i WGC Accenture Match Play Championship. Nå er det straks duket for årets første major, men Kaymer har til gode å imponere i turneringen.

Tre ganger har 26-åringen deltatt i US Masters, og samtlige ganger har han misset cuten. 

– Jeg har ikke gjort det bra her, men det jo en første gang for alt, sa tyskeren i en pressekonferanse på Augusta National tirsdag.

Kaymer har allerede kommet over kneika med å vinne sin første major, US PGA Championship i fjor høst, og har siden februar kunnet smykke seg med tittelen «verdens beste golfspiller. Det liker han.

– Forventningene mine til meg selv har alltid vært høye, men jeg må innrømme at de aldri har vært så høye. Jeg trodde ikke at jeg kom til å være nummer en før Masters.

Som kongen på haugen følger det med et ekstra press om å prestere, for spillet han har levert på Augusta til nå er ikke en ener verdig. Blant annet står han med fire runder på 76 slag, fire over par. Kaymer advarer likevel mot å utelukke ham.

– Det er ikke uten grunn at jeg fortsatt er nummer én, sier han og smiler lurt.

Tiger Woods sin tidligere trener Hank Haney har tidligere skrevet på sin Twitterprofil at han mener Phil Mickelson har en fordel på banen ettersom den er skreddersydd venstrehendte spillere. Det sier Kaymer seg enig i. Kaymer slår en naturlig fade, mens de fleste hullene på banen, spesielt de lange par fem-hullene er svakt dog-leg venstre. Men nærspillet må også ta sin del av skylden for hans labre resultater på Augusta. 

– Jeg har ikke vært skarp nok tidligere. Jeg har misset mange korte putter der de seneste årene, og har slitt med å gjøre par de gangene jeg har misset greenen. Men jeg har jo aldri vært mer enn ett eller to slag unna cutgrensen, så om nærspillet skjerpes denne uken skal nok ikke cuten være noe problem.

Dersom han skulle ta det enda et steg og vinne turneringen vil han bli den andre tyskeren noensinne til å ikle seg deg grønne jakken. Bernhard Langer står for øyeblikket som den eneste tyskeren som har vunnet US Masters så langt (1985 og 1993).

Det er på høy tid at en europeer vinner turneringen. Sist gang det skjedde var da Jose Maria Olazabal vant i 1999. Fra 1990 til 1999 vant seks europeere turneringen, sammenlignet med null siden milleniumsskiftet.

Med fem europeere blant de seks øverste plassene på verdensrankingen skal man ikke se bort i fra at dette er året den negative trenden endelig brytes.

 

 

Kilde: Golf.com