Australieren har fått en kanonstart på sesongen de to siste årene. Det har han gjort ved å vinne PGA-tourens første turnering for året – Hyundai Tournament of Champions.

Nå går han for en tredje.

Turneringen, som blir holdt på Kapalya Plantation Course på Hawaii, huser spillere som vant på PGA-touren i 2010. De kjemper om en premiepott på 5,6 millioner dollar.

– Dette er et sted som har vært bra for meg de siste årene. Å være her etter å ha vunnet de to siste årene – det er et sted du alltid ønsker å komme tilbake til. Det er en av de fineste stedene å være, hvis ikke det fineste. Det er en fin liten bonus for å vinne en turnering året før, og vi får en liten tjuvstart på de andre, sier han.

Skulle Ogilvy klare å vinne for tredje år på rad, er det tredje gang det skjer. Gene Little gjorde det i 1957 og Stuart Aplpleby gjentok bedriften i 2006.

– Det er blitt nevnt, ja, smiler Ogilvy. – Men det er bare herlig å være tilbake som regjerende mester. I fjor var det første gang jeg klarte å forsvare en tittel, og det var veldig morsomt. Tre på rad vil være en herlig bonus.

Og australieren er i form. Han vant Australian Open før jul, og ble nummer to i Australian PGA Championship etter et omspill.

En rekke toppspillere er altså på plass, så som Ernie Els, Graeme McDowell, Jim Furyk og Matt Kuchar. Men for Ogilvy handler det om én ting: – Ha færre slag enn alle andre.

Så enkelt kan det sies. Og så enkelt kan det gjøres.

Kilde: pgatour.com