Tutta står med tre andreplasser i turneringen tidligere, og endte på 19. plass i fjorårets utgave av turneringen på Mission Hills i California. Turneringen er den eneste av kvinnenes major-turneringer som spilles på samme bane hvert år, og Tutta er glad for at uken endelig er her. Etter noe skuffende resultater i fjorårets majorturneringer, sa Tutta til Norsk Golf ved sesongstart at hun forsøker å forberede seg bedre og mer grundig til majorturneringene.

 

– Det er herlig å endelig være her. Det er årets første virkelig store uke. Alt jeg har gjort i år har vært med denne uken i bakhodet, hvordan jeg har spilt og trent. Det er fint å komme tilbake til det samme stedet år etter år (Mission Hills journ. anm.), for da vet man hva man kan forvente, og man vet hva banen krever. Det gjør forberedelse litt enklere.

 

– Dette stedet er spesielt for meg på mange måter. Jeg har mange gode minner herfra, og også noen store skuffelser. Men samtidig ser jeg på det hele som en del av en større læringskruve. Jeg tror jeg har endt på andreplass her tre ganger. En gang ga jeg seieren fra meg, og de andre kom jeg mer bakfra. Så jeg har vært innom de fleste ulike scenarier.

 

– Det er en av banene som virkelig passer øyet mitt, så jeg gleder meg til å spille her. Banen er i fantastisk stand, men roughen straffer ikke slag som misser fairwayen så mye. Men jeg er sikker på at greenene kommer til å bli harde, slik at det ikke blir så lave scorer. Jeg ser på denne banen som vår Augusta. Vi kommer tilbake til den samme banen, og det er et fantastisk anlegg. Det er gøy at uken endelig er her, sier Tutta til lpga.com.

 

Verdensener Yani Tseng har vunnet tre av fem turneringer så langt i år, og er brennhet favoritt til å stikke avgårde med årets første majortittel. Tutta bedyrer likevel at det er fullt mulig å stikker kjepper i hjulene hennes.

 

– Jeg blir spurt mye om dagen hvor god Yani faktisk her. Hva hun har gjort er fenomenalt. Hun har vunnet fem majors og er bare 23. Hun her oppe i toppen hver eneste uke. Men jeg tror fortsatt at det er mulig å spille bedre enn henne. Jeg tror på mitt eget spill. Jeg vet hva jeg har gjort før, og jeg vet hva jeg klarer. Det er det jeg forsøker å fokusere på, jeg vil ikke sammenligne meg selv med andre spillere. Jeg jobber bare med mitt eget spill, og tror på det jeg gjør.

 

Tutta startet sesongen på andreplass på verdensrankingen, men har siden blitt dyttet ned til tredjeplass av Na Yeon Choi. Uten at hun bryr seg nevneverdig om det.

 

– Jeg bryr meg ikke veldig om jeg er 2, 3, 4 eller 1. Uansett hva man gjør må man holde samme kurs, jobbe med det samme, bli bedre. Min lidenskap for spillet er det som motiverer meg. Et tall er et tall og det har ikke så mye å si. Jeg har ikke hatt de beste resultatene på papiret før denne uken, men jeg har vært i lignende situasjoner tidligere. Men så lenge man klarer å evaluere sitt eget spill uten å være for streng med deg selv, er det ingen grunn til at man kan spille bra denne uken, konstaterer Suzann.

 

Les intervjuet i sin helhet her, samt intervjuer med Yani Tseng, Morgan Pressel og Michelle Wie. NB! Merk også at lpga.com er ute med ny layout på sine nettsider.