Martens skadet ankelen da hun tråkket over på flyplassen på vei hjem fra en turnering i januar. Hun har spilt seg gjennom smertene de siste ukene, men har nå fått beskjed fra legen om å ta det med ro.

– Det har gjort dritvondt. Jeg trodde det skulle gå over av seg selv, men de siste MR-bildene viste at det var en «bone bruising» inne i selve ankelbeinet. Den eneste måten det kan bli bedre på er ved at jeg hviler og ikke belaster beinet. Jeg må behandle skaden som om det skulle vært et brudd, sier Martens til Norsk Golf.

Hun må være helt i ro de første seks ukene. Først da kan hun ta av seg skinnen på beinen og begynne å trene golf igjen.

– Det er veldig kjedelig. Spesielt rett før sommeren, nå som det klør ekstra mye etter å spille golf. Jeg skal holde meg produktiv med masse styrketrening og mentaltrening.

Martens trøster seg med at hun går glipp av få turneringer i skadefraværet. 

– Den eneste turneringen på Ladies European Tour jeg mister er i Praha i midten av juni. I tillegg går jeg glipp av to turneringer på Symetra Tour. 

Martens sin Team Norway-kollega, Marita Engzelius, har også vært plaget av skader den siste tiden. For noen dager siden spilte hun sin første golfrunde siden hun skadet skulderen for syv uker siden: