(Kilder: PGA Tour / European Tour / LPGA Tour / Golf Digest)

 

 

 

Victor Dubuisson – World Match Play

 

Franskmannen ble en umiddelbar publikumsfavoritt for måten han nektet å gi seg i finalematchen mot Jason Day under World Match Play på starten av sesongen. Selv om han til slutt måtte gi tapt for australieren, er det disse to slagene fra kaktus og buskas som blir husket best fra turneringen.

 

Fra kaktus…

 

 

Og fra kratt…

 

 

 

 

Charl Schwartzel – Volvo Golf Champions

 

Ballen på asfalten og skog mellom deg og hullet? Ikke noe problem for Charl Schwartzel!

 

 

 

 

Bubba Watson – The Masters

 

Noen ganger kjenner man med en gang at man har fått et drømmetreff, men da Bubba Watson slo sin kilometerhøye venstreskru over skogen på Augustas fryktende hull 13 under siste runde av The Masters, trodde han ballen hadde tatt i tretoppene. I stedet seilet den forbi, landet mykt i midten av fairway og noen titalls meter lenger enn dagens nest lengste registrerte drive. Resultatet ble birdie, og et par timer senere kunne han ikle seg den grønne jakken for andre gang.

 

 

 

 

 

Paula Creamer – HSBC Womens Champions

 

Paula Creamer var nok mer fokusert på å unngå en treputt, enn å senke denne 23-metersputten i omspill i HSBC Womens Champions. Den utrolige putten sikret hennes første seier på nesten fire år.

 

 

 

 

Rory McIlroy – Aberdeen Asset Management Open

 

Det sier seg selv at man har slått en monsterdrive når kameramannen sliter med å holde følge.  Under åpningsrunden av Aberdeen Asset Management Open slo han utslaget rett på green på dette 400 meter lange par 4-hullet – før gruppen foran hadde rukket å gå av green.

 

 

 

 

Matt Jones – Shell Houston Open

 

Når man først skal vinne sin første PGA Tour-turnering er det greit å gjøre det med stil. Matt Jones senket denne pitchen på 40 meter for å vinne Shell Houston Open.

 

 

 

 

 

Matt Kuchar – RBC Heritage

 

Matt Kuchar lå likt med Luke Donald før det siste hullet av RBC Heritage. Da vartet han opp med denne godbiten fra sandbunkeren.

 

 

 

 

Pablo Larrazabal – Malaysian Open

 

Her er det ikke slaget i seg selv, men heller måten det skjer på som er mest imponerende: Pablo Larrazabal så ut som en scene fra en tegnefilm da han hoppet ut i vannhinderet etter å ha blitt angrepet av en vepsesverm. Da vepsen var vekk klatret han ut og gjorde birdie.

 

 

 

 

Martin Kaymer – The Players

 

Snakk om å levere under press: Martin Kaymer så ut til å rote bort en stor ledelse i The Players Championship. På Sawgrass sitt berømte 17. hull, landet utslaget på green men holdt på å spinne ned i vannet. Tyskeren døffet chippen bare noen meter inn på green, men fulgte opp med denne imponerende putten for par. Med et nytt par på det 18. holdt det akkurat inn til seier.

 

 

 

 

Michelle Wie – U.S. Open

 

Michelle Wie ble hyllet som «the next big thing» da hun entret golf-scenen som tenåring. Wie klarte imidlertid aldri å leve opp til potensialet sitt – før i år. Amerikaneren har i løpet av 2014 etablert seg i den ypperste kvinnegolf-eliten. I sommer tok hun karrierens første majorseier i U.S. Open. Denne putten på det 17. hullet (1:25 inn i videoen) ga henne en viktig luke før det siste hullet.

 

 

 

 

Mo Martin – Women’s British Open

 

Mo Martin tok en sensasjonell majortriumf under Women’s British Open. Hun var så nær å avslutte turneringen med albatross, men skal samtidig prise seg lykkelig over at ballen traff flaggstangen.

 

 

 

 

 

Rory McIlroy – British Open

 

Etter å ha nesten rotet bort en ledelse på seks slag, festet Rory McIlroy grepet om British Open igjen med denne eaglen for å avslutte tredjerunden på Royal Liverpool.

 

 

 

 

Jamie Donaldson – Ryder Cup

 

Skotten viste ingen tegn til nerver i innspurten av singelmatchen mot Keegan Bradley i sitt første Ryder Cup. Han fikk æren av å avgjøre mesterskapet i europeisk favør med dette fantastiske innspillet.

 

 

 

 

Rory McIlroy – PGA Championship

 

Rory McIlroy stanget og stanget, og slet med å komme inn i rytmen under finalerunden av PGA-mesterskapet. Denne eaglen på hull 10 ga ham akkurat det løftet han trengte. I ettertid innrømmet han at wood-slaget fra 260 meter var et feiltreff – han forsøkte å slå en høy draw, ikke en lav fade.